Spaghetti met sinaasappel

Gepubliceerd op 26 juni 2021 om 08:10

Dit lekkere pastagerecht komt uit de Delicious. Uit de rubriek Yvette kookt met fruit, waar altijd lekkere en bijzondere combinaties in staan van hartig eten met fruit. Deze spaghetti met sinaasappel is er één van. Ik vond het echt heerlijk!

De spaghetti wordt op smaak gebracht met chilivlokken, knoflook, parmezaan en... sinaasappel dus. Een beetje zoet, een beetje pit en daarbij nog knoflook en kaas, echt comfortfood dus! Ik serveerde er gewokte witlof met knoflook bij en kabeljauwfilet. Verder verving ik de walnoten voor macadamia's, gewoon omdat ik dat lekkerder vind. Maar je kan dus ook gewoon walnoten gebruiken.

Nog een tip: Knijp die gegrilde sinaasappelparten niet alleen uit over je pasta en vis, maar eet ze ook op. Echt zó lekker, sinaasappels met een grilsmaakje!

Ingrediënten voor 2 personen

175 gr spaghetti
2 sinaasappels
2 stronkjes witlof (ca. 275 gram)
3 teentjes knoflook
1/2 tl chilivlokken
15 gr platte perterselie
60 gr gezouten macadamianoten
50 gr parmezaan + extra voor erbij
olijfolie
2 kabeljauwfilets ( 150 tot 200 gr per stuk)

Zo maak je de spaghetti met sinaasappel

  1. Zet een pan met tenminste anderhalve liter water op het vuur en breng aan de kook. Voeg zout toe en dan meteen de spaghetti. (leuke weetje uit dit recept in Delicious: zout verhoogt de watertemperatuur even, dus dat compenseert voor het afkoelen van het water wanneer je de spaghetti toevoegt). Kook de spaghetti al dente in ongeveer 10 minuten.
  2. Rasp 1 van de sinaasappels en pers daarna uit. Snij de andere sinaasappel in 4 parten. Snij de witlof in dunne reepjes en snij de peterselie fijn. Rasp de parmezaan.
  3. Neem een kleine koekenpan en verhit deze zonder olie of boter. Rooster de macadamia's in een paar minuten lichtbruin en laat ze iets afkoelen in een bakje. Hak ze daarna grof.
  4. Zet de dezelfde pan weer op het vuur en gril de sinaasappelparten op de snijkanten donkerbruin. Haal uit de pan en zet apart tot serveren.
  5. Verhit een beetje olie in een wokpan en knijp er 1 teentje knoflook bij uit. Fruit 1 minuut aan en voeg dan de witlof toe en wok de witlof beetgaar. Wok het niet te lang, het moet wel een beetje knapperig blijven. Haal uit de wok, zodat het niet doorgaart. Breng op smaak peper en een beetje zout.
  6. Verhit nu een klontje boter in de pan waarin je de sinaasappels hebt gegrild (niet eerst schoonmaken), bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout en bak in ongeveer 10 minuten gaar.
  7. Verhit ondertussen 3 el olijfolie op laag vuur in de wok en pers de overige 2 teentjes knoflook erbij uit, voeg de chilivlokken en sinaasappelrasp toe. Smoor een minuut of vijf, zodat de olie de smaken goed opneemt.
  8. Giet de pasta af, zet het vuur van de wol hoger en roer de spaghetti er doorheen. Roer het sinaasappelsap, de parmezaan, macadamianoten en de peterselie er ook door en laat even zacht inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep op 2 borden en serveer de pasta met de extra parmezaan, de gegrilde sinaasappelparten en de vis. Zet de witlof er los bij.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.