Bol AlgemeenBol Algemeen

30 minuten menu

Dit menu is gebaseerd op een klassieker, namelijk het boek ‘Jamie’s 30 minute meals’ (affiliate link) uit 2010. Een boek vol met complete maaltijden die je allemaal binnen 30 minuten kan maken. De meeste maaltijden in het boek bestaan uit 3 gerechten, vaak een hoofdgerecht, bijgerecht en toetje. Maar er staan ook voorgerechten in. Niet alleen handig voor een goede doordeweekse maaltijd, maar ook perfect voor een etentje met 3 gangen. Alle gerechten uit dit menu zijn dan ook gebaseerd op de recepten van Jamie Oliver, maar ik gaf er wel mijn eigen draai aan.

Lees meer »

Witte wijn menu

Witte wijn is er in vele soorten en je kan het perfect gebruiken om mee te koken. Zowel lekkere hartige gerechten als heerlijk zoete toetjes. Toen ik bij het programma Wit Rosé & Rood Trip met Ronald Giphart en Harold Hamersma een Chardonnay soep voorbij zag komen wist ik meteen dat ik die wilde maken. Uiteindelijk bleek dat ik niet heel goed had opgelet, want ik had het als voorgerecht bedacht, maar het bleek een toetje te zijn.

Lees meer »

Weight Watchers menu

Een etentje terwijl je probeert af te vallen? Dat kan prima! Sinds ik begonnen ben met dit blog vlogen de kilo’s eraan. Begin dit jaar werd het me echt teveel, dus ben ik met Weight Watchers gestart. Je mag daarbij in principe alles eten, maar wel met mate. Aan alle voedingsmiddelen zijn punten toegekend. Hoe gezonder, hoe minder punten. En groenten, fruit, peulvruchten en bv. magere kwark hebben 0 punten. Je hebt een maximaal aantal punten per dag, plus een aantal extra weekpunten die je zelf kan verdelen. Bijvoorbeeld allemaal tegelijk tijdens een etentje of feestje, of gewoon iedere dag een paar extra punten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet heel strak aan het aantal punten hou, maar inmiddels zijn de eerste 6 kilo’s er toch af. Het leek me leuk om een menu te maken dat netjes binnen de punten valt, waarbij je ook nog gewoon kan ontbijten en lunchen.

Lees meer »

Kip menu

Iedereen kent vast wel de slogan 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees!'. En veelzijdig is het zeker, wij eten zeker 2 keer per week kip en het verveelt nooit. En wist je dat je er zelfs een toetje mee kan maken. In Turkije is melkpudding met kip erin een heel bekend dessert. Er zijn Arabische recepten uit de 10e eeuw bekend waarin dit al gemaakt werd. Iets dat al zo lang gemaakt wordt moet wel lekker zijn toch!? En dat is dus een perfect toetje voor bij een kip menu.

Lees meer »

Groente menu (vegan)

Voor de week zonder vlees en zuivel besloot ik deze keer een menu te maken waarbij groenten de hoofdrol spelen. En dat betekent natuurlijk niet dat je alleen salades eet. Een plantaardig menu op basis van groenten kan mega veelzijdig zijn. Er zijn zoveel soorten groenten, dat je echt alle kanten op kan. Volgens mij kun je makkelijk nog 10 groente menu's bedenken, zonder dat het op elkaar gaat lijken.

Lees meer »

Tomaten menu

Ik heb eigenlijk altijd wel iets van tomaten in huis. Of het nou gewone tomaten zijn, cherrytomaten, tomatenpuree of een blik tomatenblokjes. En ik eet ze meerdere keren per week, lekker als pastasaus, om je boterhammetje met kaas op te pimpen of door je salade. Je kan er alle kanten mee op, zelfs in een toetje. Wat helemaal niet zo gek is als je bedenkt dat tomaten eigenlijk fruit zijn en geen groente. Kortom, het werd tijd voor een tomaten menu!

Lees meer »

Guinness menu

Hou jij ook wel van een pint Guinness? Vooral een vers getapt glas van dit donkere Ierse bier smaakt mijj altijd goed. De beste dronken wij in Dublin bij de brouwerij zelf, een heel leuk uitstapje als je een keer in Dublin bent! Je kan ook heerlijk koken met Guinness, zowel zoet als hartig. En dus een perfect ingrediënt om een lekker menu van te maken.

Lees meer »

Dickens kerstmenu

Vorige kerst kreeg ik van mijn moeder een heel leuk kookboekje met kerstrecepten uit de verhalen van Charles Dickens. Op basis daarvan maak je dit menu, met heerlijke traditionele Engelse kerstgerechten. De Engelse keuken staat dan misschien niet zo bekend om zijn gastronomische hoogstandjes zoals bv. de Franse keuken, deze gerechten zijn allemaal superlekker!

Lees meer »

Kerstbal menu

Kerstballen zijn wel een beetje de meest bekende kerstversiering voor in de kerstboom. Daarom leek het me leuk om ook een keer allemaal kerstballen te serveren tijdens het kerstdiner. Zo wordt je diner nog 'kerstiger'. Deze kerstballen zien er niet alleen leuk uit, ze smaken ook nog heerlijk!

Lees meer »

Heston inspired menu

Iedere fan van het tv-programma Masterchef of andere kookprogramma's, heeft vast wel eens van Heston Blumenthal gehoord. Een ware masterchef! Hij staat bekend als experimentele kok en gebruikt daarvoor niet gewoon de keuken, maar een heus laboratorium. Op het moment dat dit menu online komt zijn wij onderweg naar zijn restaurant The Fat Duck. Een verjaardagscadeau voor de 40e verjaardag van  Sander (mijn vriend). En het leuke is dat hij nog geen flauw idee heeft, tot we straks in het vliegtuig zitten ;)

Lees meer »

Outlander menu

Outlander fans opgelet! Dit Outlander menu willen jullie maken! Moet ik wel meteen toegeven dat ik geen megafan ben. Ik kijk de serie als ik niks te doen heb, maar heb de boeken nooit gelezen. Mijn moeder daarentegen is wel een die hard fan en heeft dus ook een Outlander-kookboek: Outlander Kitchen. Met recepten die in de boeken genoemd/gegeten worden. Daar staan toch een partij lekkere recepten in! Die wil je ook eten als nog nooit van Outlander gehoord hebt of er geen drol aan vindt.

Lees meer »

Shared dining menu

Ik heb een lekker én heel gezellig menu voor je! Met dit shared dining menu serveer je drie gerechten die je deelt met je gasten. Je eet samen van één gerecht, serveer het in één grote schaal midden op tafel. Op die manier bespaar je jezelf ook nog wat afwas :)

Lees meer »
KokenKoken