Bol AlgemeenBol Algemeen

Chocolade-muntganache om te dippen

Dit toetje is perfect om te delen. Je maakt deze ganache van pure chocola en After Eight, mijn favoriete chocolaatjes. Het is voor mij onmogelijk om er maar 1 te eten 😉 Serveer de ganache midden op tafel met aardbeien en koekjes, om lekker te dippen. Of serveer er ander seizoensfruit bij, zoals mandarijntjes, stoofperen of kersen.

Lees meer »

Zoete paratha's met sinaasappelkwark

Indiaas etentje? Dan is dit toetje een goede afsluiter. Je gebruikt de Indiase paratha, een platbrood dat uit allemaal laagjes bestaat, als een soort bodem voor sinaasappelkwarktaart. Het is heel makkelijk te maken met kant-en-klare diepvries paratha’s. Die bak je gewoon direct vanuit de vriezer in een droge, hete pan. Als ze bijna klaar zijn voeg je wat muntsuiker toe, die dan lekker karamelisseert. Dat maakt de paratha’s lekker zoet en extra crunchy.

Lees meer »

Watermeloencarpaccio met hangop en aardbei-muntsaus

Dit is me toch een lekker, zomers toetje! Lekker fris en fruitig én nog gezond ook. Je snijdt de watermeloen in dunne plakken (dat hoeft echt niet zo dun als gewone carpaccio) en maakt er hangop bij van magere yoghurt. Heerlijk met een saus van aardbei en munt. Je kan dit ook prima als een luxe ontbijtje maken, een heerlijk begin van de dag! Ik maakte het als onderdeel van het Light menu en het was een goede afsluiter van het etentje. 

Lees meer »

Aardbei sushirol

Deze zoete sushirol maak je met dessertrijst en ziet er prachtig uit! Goed nieuws, want hij smaakt ook nog eens heerlijk :) Ik maakte hem als onderdeel van het Japanse menu, maar kan mij zo voorstellen dat het ook een leuke afsluiter is van bijvoorbeeld een sushi menu. Qua smaak past het eigenlijk overal wel bij, want rijstpap met aardbei, chocola en munt is natuurlijk altijd lekker!

Lees meer »

Cava taart met passievrucht

Deze taart behoort zeker tot een van mijn favorieten! Ik heb hem nu een paar keer gemaakt en ik vind het iedere keer jammer dat ‘ie zo snel op is. Misschien moet ik volgende keer gewoon een extra grote maken. Het recept is gebaseerd op de champagnetaart van Rutger Bakt, maar dan dus met Cava in plaats van champagne. En ik voegde een vulling van passievrucht toe, wat een lekker zuurtje toevoegt aan de zoete Cava vulling. Als bodem ging ik voor een simpele variant van fijngemalen koekjes met gesmolten boter.

Lees meer »

Chia-yoghurtpudding met mango, gember en kokos

Deze pudding maak je op basis van magere yoghurt, chiazaad en kokosmelk. Daar bovenop giet je een heerlijke puree van mango, gember en nog een beetje kokosmelk. Een lekker zomers en redelijk gezond toetje dat ik maakte voor het Weight Watchers menu. Na ruim 3 jaar foodbloggen was het namelijk echt tijd om wat af te vallen. Gelukkig kan je dan dus nog steeds hele lekkere toetjes eten!

Lees meer »

Dutch baby met rabarber

Het is rabarbertijd! Ieder jaar kijk er weer naar uit, er staan inmiddels ook al flink wat rabarber recepten op mijn blog, zowel zoet als hartig. Een overzicht vind je hier. Deze keer ging ik weer voor een toetje, een heerlijke dutch baby gevuld met rabarber.

Lees meer »

Kokos-limoencrêpes

Deze zomerse  crêpes zijn een heerlijk toetje bij het pannenkoeken menu. Of eet ze lekker als ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje. Zoals met alle lekkere gerechten, kan het altijd eigenlijk ;)

Lees meer »

Wortelsorbet met sinaasappelsaus

Deze sorbet is heerlijk zoet en verfrissend en heeft een prachtige oranje kleur. Niet zo gek, want het is gemaakt van wortel. Je serveert hem met een heerlijke saus van ingemaakte sinaasappelschil, dat voegt een beetje bitterheid toe. Erg lekker bij de zoete sorbet.

Lees meer »

Tavuk Gögsü

Pudding met kip erin klinkt een beetje gek en misschien ook helemaal niet lekker. Maar dat is het wel! In Turkije is deze tavuk gögsü een bekend dessert en het schijnt dat het door Ottomaanse sultans gegeten werd. Er zijn Arabische recepten uit de 10e bekend van dit recept. Iets dat al zolang gemaakt wordt moet wel lekker zijn toch!?

Lees meer »

Rumba-bana met ananas

Deze heerlijke cakejes komen uit het kookboek 'The dessert game' van Reynold Poernomo. Bekend door zijn deelname aan meerdere seizoenen van Master Chef Australia en vorig jaar aan Dessert Masters. Ondanks dat hij niet gewonnen heeft, is hij wat mij betreft een ware dessert master!

Lees meer »

Broodpudding met appel en whiskey-karamelsaus

Ik had nog nooit broodpudding gemaakt, heel dom blijkt nu. Want wat is dat lekker! Je kan er alle kanten mee op, maar deze variant maakte ik als toetje bij het Outlander menu. In een van de Outlander-boeken eten Jem en zijn vader Roger ervan en het wordt beschreven als '...delicious, bursting-sweet and creamy on the tongue'. Klinkt goed toch?

Lees meer »
KokenKoken