Een heerlijk toetje met de klassieke smaken van appel en kaneel, met daarop een lekkere klodder maple room. Deze hasselback appel met kaneelcake lust iedereen! Een perfect toetje bij het hasselback menu, maar deze smaken zijn eigenlijk altijd lekker. Wat mij betreft vooral op de koudere en gure dagen in de herfst en winter, heerlijk verwarmend.
Je kan zelf de kaneelcake maken (volgens dit recept), of koop gewoon een cake in de supermarkt als je weinig tijd hebt. Alle onderdelen van de hasselback appel kan je vast voorbereiden. Dan hoef je hem alleen nog in de oven te zetten terwijl jullie het hoofdgerecht eten. En daarna maak je de borden op en kan je de appels snel serveren.

Ingrediënten voor 4 personen
4 dikke plakken (kaneel)cake
2 appels
1 sinaasappel
40 gr boter
1 el bruine suiker
0,25 tl kaneel
200 gr slagroom
75 gr mascarpone
40 gr maplesyrup
Het recept voor hasselback appel met kaneelcake en maple room
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
- Halveer de appels van boven naar onder en verwijder het klokhuis.
- Leg ze met de snijkant naar beneden en snij tot ongeveer 3 kwart in dunne plakken, zodat de onderkant aan elkaar blijft zitten.
- Smelt de boter en los de basterdsuiker en kaneel erin op. Roer de sinaasappelsap erdoor.
- Smeer de appels in met ongeveer de helft van de gesmolten boter.
- Pak iedere appelhelft in met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven.
- Verwijder de folie en smeer de appels nogmaals in met de gesmolten boter.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog eens 20 minuten.
- Klop ondertussen de slagroom met de mascarpone en maple syrup goedstevig en zet in de koelkast tot gebruik.
- Leg de plakken cake op bordjes en leg de hasselback appels er bovenop. Snij de cake nu bij, zodat de appel er precies op past.
- Schep op iedere appel een flinke lepel maple room en bestrooi met wat kaneel. Serveer direct, terwijl het nog lekker warm is.
Eet smakelijk!
Serveer de hasselback appels na een van deze voorgerechten:
Reactie plaatsen
Reacties