Deze kaneelcake is los al heerlijk bij een kopje thee of koffie, maar kan je hem ook goed gebruiken als onderdeel van een toetje. Ik maakte de cake bijvoorbeeld voor bij hasselback appels. Maar je kan hem ook combineren met appelroomijs, rabarber, appeltrifle of gewoon vanille ijs.
Ingrediënten voor 1 cake (22 tot 25 cm)
200 gr suiker
200 gr boter (kamertemperatuur)
1 tl vanille extract
0,25 tl zout
4 eieren op kamertemperatuur
200 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
2 tl kaneel
Zo maak je deze kaneelcake
- Verwarm de oven voor op 165 graden (boven/onderwarmte)
- Vet de cakevorm in en bedek de bodem en in ieder geval 2 raden met bakpapier.
- Doe de suiker, vanille extract, 1 tl kaneel, het zout en de boter in een kom en klop dit tot een romig mengsel, dat duurt enkele minuten.
- Klop 1 voor 1 de eieren door het beslag. Zeef daarna de bloem en het bakpoeder erbij en roer erdoorheen tot alles goed gemengd.
- Schep ongeveer twee derde van het beslag in de cakevorm. Meng dan de rest van het kaneel door de rest van het beslag en schep dit ook in de cakevorm.
- Roer met een sateprikker door het beslag om een soort marmereffect te creëren en zet de cake dan in de voorverwarmde oven.
- Bak in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Prik er een sateprikker in, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
- Laat even iets afkoelen in de vorm en leg daarna op een rooster om helemaal af te koelen.
Eet smakelijk!
Nog meer zin om te bakken? Probeer ook eens een van deze recepten: