Meloen-kokoscake

Gepubliceerd op 24 oktober 2020 om 22:56

Deze cake is lekker fris en zomers, oké dat past niet echt bij het weer, maar is wel heel lekker. En doordat er verse meloen in zit en minder suiker dan een normale cake mag je hem ook best 'semi-gezond' noemen... Door gepureerde meloen te gebruiken, wordt de cake lekker smeuïg en krijgt hij een heerlijke smaak.

Op de foto heb ik de cake geserveerd met een klodder creme fraiche, verse munt en nog wat geraspte kokos. Maar je kan de cake ook gebruiken voor een lekker toetje, serveer een (warm) plakje cake met een bolletje meloenijs, een bolletje kokosijs en wat verse slagroom. 

Ingrediënten

300 gr galia meloen (iets minder dan een halve)
100 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr witte basterdsuiker
2 eieren
1 citroen
210 gr zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
40 gr geraspte kokos
2 theelepels gemberpoeder

Zo maak je deze lekkere meloen-kokoscake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de roomboter en basterdsuiker in ongeveer 5 minuten tot een romig mengsel.
  3. Snij ondertussen de meloen in stukken, weeg de 300 gr af (gebruik niet meer, anders is het beslag te nat) en pureer in een keukenmachine of blender.
  4. Voeg na 5 minuten het eerste ei toe bij de boter, als deze goed opgenomen voeg het tweede ei toe en blijf nog zo'n 5 minuten doormixen.
  5. Rasp ondertussen de schil van de citroen en voeg dit tijdens het mixen samen met een eetlepel citroensap toe.
  6. Roer nu het bakmeel en de snuf zout erdoor.
  7. Als laatste voeg je de meloenpuree, kokos en gember toe, roer goed door.
  8. Vet een cakevorm van ca. 25 cm goed in en/of leg er bakpapier in. Giet dan het beslag erin.
  9. Bak ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt (ja, je moet echt even geduld hebben..)

Eet smakelijk!


Bakliefhebber? Dan wil je deze recepten ook een keer proberen: