After eight laagjestaart

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 07:00

Yes, deze taart wil iedere After Eight liefhebber echt maken! Ik maakte hem voor mijn verjaardag en werd er heel blij van. Hij was ook populair tijdens het verjaardagsfeestje. Enige vereiste is natuurlijk wel dat je van de combi van chocola en munt moet houden.

De taart bestaat uit drie laagjes chocoladebiscuit, met daartussen After Eight botercreme, eromheen en bovenop zit en chocoladecreme en daar giet je dan weer een After Eight ganache overheen. Maak het af met nog meer After Eight en wat plukjes verse munt. Alles bij elkaar een flinke klus, maar ik beloof je dat het dat dubbel en dwars waard is!

KokenKoken

Ingrediënten voor een taart van 20 cm

Chocoladebiscuit
150 gr suiker
25 gr cacao
125 gr bloem
5 eieren
1/2 tl zout
Botercrème
225 gr poedersuiker
200 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Snufje zout
100 gr After Eights (fijngehakt)
1 el melk
Chocoladecrème
175 gr poedersuiker
45 gr cacao
250 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
100 gr melk chocola (gesmolten)
2 el melk
Ganache
300 gram After Eight chocolaatjes
150 ml slagroom
50 gr roomboter

Paar takjes verse munt
4 After Eights voor garnering
Taartvorm 20 cm

Aan de slag met deze After Eight taart

 1. Haal alvast de boter voor de botercrème en de chocoladecrème uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
 2. Maak dan als eerste het chocoladebiscuit, verwarm daarvoor de oven op 180 graden. Vet een taartvorm van 20 cm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
 3. Split de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom, samen met het zout. Klop met een elektrische mixer schuimig en voeg dan tijdens het kloppen geleidelijk de helft van het suiker toe. Blijf kloppen tot je stijve pieken hebt.
 4. Doe de eidooiers in een andere kom en klop luchtig met de rest van de suiker, tot het heel licht geel is.
 5. Schep dan voorzichtig een vierde van de eiwitten door de dooiers. Als het is opgenomen, schep jet volgende deel erdoor. Doe dit voorzichtig, zodat je beslag zo luchtig mogelijk blijft.
 6. Zeef nu het bloem en de cacao erbij en roer er ook voorzichtig doorheen tot een egaal beslag.
 7. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar. Laat vervolgens helemaal afkoelen in de vorm.
 8. Maak ondertussen de botercrème, klop daarvoor de boter met het zout en de melk luchtig op hoge stand, snij de After Eight fijn en voeg samen met de poedersuiker toe. Klop in totaal 8 tot 10 minuten, zodat het echt goed luchtig wordt.
 9. Snij het biscuit twee keer door, zodat je drie lagen hebt. Verdeel de helft van de botercrème over de onderste laag. Leg de middenlaag erop en verdeel daar de rest van de botercrème over. Leg de bovenste biscuit laag erop en zet even in de koelkast om op te stijven.
 10. Smelt voor de chocoladecrème de chocola au-bain-marie en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de boter iets luchtig met de melk. Voeg dan de cacao en poedersuiker toe en klop dit er goed doorheen. Voeg dan de gesmolten chocola toe en blijf kloppen tot je een luchtige botercrème hebt.
 11. Besmeer de zijkant en bovenkant van de taart met ongeveer een derde van de chocoladecrème en zet tenminste een uur in de koelkast. Bewaar de rest van de chocoladecrème ook in de koelkast.

12. Maak ondertussen de ganache door de After Eight en de boter in kleine stukjes te snijden. Doe de After Eight in een kom. Breng de slagroom in een pannetje aan de kook en giet als het kookt over de After Eight heen.
13. Als de chocola ongeveer half gesmolten is voeg je ook de boter toe. Blijf roeren tot je een glad mengsel hebt. Zet daarna ook in de koelkast om af te koelen en iets dikker te worden.
14. Zet de taart in een schaal of diepe bakplaat op een verhoging, bijvoorbeeld een omgekeerde taartvorm en giet de ganache erover. Strijk voorzichtig naar buiten toe glad, zodat ook de zijkant bedekt wordt met ganache. Zet terug in de koelkast en laat opstijven.
15. Haal de rest van de chocoladecrème uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Doe in een spuitzak met gekarteld mondje en spuit 8 toeven op de taart.
16. Snij de After Eights shuin doormidden en steek tussen de toeven in de taart. Maak af met wat plukjes verse munt.

Eet smakelijk!


Meer lekkere taartrecepten die je wil proeven!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.