Bloemkoolmacaroni met spek en kaas

Deze macaroni is een heerlijke variant op de Amerikaanse mac and cheese. Hij staat binnen een half uur op tafel en als het slim aanpakt maak je in de tussentijd ook nog een voorgerecht en heerlijk toetje. Namelijk met het 30 minuten menu, gebaseerd op het welbekende kookboek van Jamie Oliver (affiliate link).

Lees meer »

Ratatouille met steak

Deze ratatouille met steak is een heerlijk gerecht! Het recept komt uit het boek 'Is dit een kookboek' van Heston Blumenthal en ik maakte het voor het Heston inspired menu. Je voegt niet gewoon wat tomatenpuree toe aan de ratatouille, maar maakt een heerlijke tomatencompote. Dat duurt alles bij elkaar zo'n 6 uur, maar dan heb je wel een heerlijke smaakbom!

Lees meer »

Summer rolls met garnalen en granny smith appel

Summer rolls zijn leuk om te maken en je kan er alle kanten mee op qua vulling. Deze summer rolls zijn lekker fris, dankzij de gember, koriander en granny smith appel die erin zitten. En het klinkt misschien gek, maar garnalen en granny smith appels combineren goed. Verder voeg je nog avocado, wortel, komkommer en mie toe. Je dipt de rolls lekker in wat chilisaus, maar alles bij elkaar is dit een gezond en licht gerechtje. Perfect op een warme zomerdag, bijvoorbeeld als onderdeel van dit hittebestendige menu.

Lees meer »

Rode curry traybake met kippenpoten

Traybakes zijn perfect voor een makkelijke maaltijd doordeweeks, maar ook handig bij een etentje. Deze curry traybake maakte is daarom als hoofdgerecht van het traybake menu. Alle ingrediënten gaan gewoon tegelijkertijd de oven in en tijdens het bakken heb je tijd voor allerlei andere dingen, zoals het voorgerecht maken, de tafel dekken of gewoon om even op de bank neer te ploffen.

Lees meer »

Tagliatelle met zalm, garnalen en Vermentino saus

Pasta zonder kaas, dat maak ik eigenlijk nooit, maar met deze tagliatelle heb je het niet nodig. Je maakt er namelijk een heerlijke saus bij van Vermentino, een lekkere Italiaanse witte wijn. Vermentino is een droge, frisse wijn die tegelijk ook wel een beetje fruitig is. Het past perfect bij vis en is dus ook een goede wijn om deze tagliatelle met zalm en garnalen mee te maken.

Lees meer »

Asperge traybake met zalm

Deze traybake is een heerlijke manier om asperges te eten. Weer eens wat anders dan gewoon gekookt, alhoewel dat ook heerlijk is. Door ze in de oven te bakken blijven de asperges iets knapperiger dan wanneer je ze kookt.  Je bakt alles gewoon op een bakplaat in de oven, dus dat is lekker makkelijk. Tussendoor heb je zat tijd om nog wat anders te doen, of om gezellig met je familie of vrienden aan tafel te zitten met een lekker voorgerecht.

Lees meer »

Gino’s pasta met courgette en citroen

Deze pasta is gebaseerd op een recept uit het boek Buonissimo! van de Italiaanse chef Gino D’acampo. Hij laat hiermee zien dat je echt niet veel nodig hebt om een heerlijke pasta op tafel te zetten. Alhoewel ik er nog wel ui, knoflook en spekreepjes aan toevoegde. Die laatste laat je gewoon weg als je liever vegetarisch kookt. En wil je een vegan gerecht? Vervang de parmezaan dan voor een plantaardige variant, of laat ook weg.

Lees meer »

Open lasagne met witte asperges en champignons

Asperges worden vaak gekookt en geserveerd met ham, aardappels en een botersausje. Maar je kan er zoveel meer mee, ga bijvoorbeeld op de Italiaanse tour en maak er deze open lasagne mee. Bij een open lasagne gebruik je wel lasagnevellen, maar bereid je ze niet in de oven. Door alle onderdelen van de lasagne los te bereiden kan je heel mooi de verschillende ingrediënten zien.

Lees meer »

Warme bonensalade met diamanthaas

Dit is niet zomaar een salade, maar een volledige warme en gezonde maaltijd. Geen AVG-tje, maar een BVG-tje. Je vervangt de aardappels namelijk voor geroosterde bonen. Lekker voedzaam en net zo vullend als aardappels. Ik maakte het voor het Weight Watchers menu, aangezien er na 3,5 jaar foodbloggen toch wel wat kilo’s af moeten.

Lees meer »

Oranje couscous met kip en krokante kikkererwten

Ik ben fan van couscous en deze variant is een leuk gerecht voor Koningsdag. Je maakt het met een lekkere oranje marinade van o.a. gerookt paprikapoeder en chilipoeder. Lekker rokerig en beetje pittig. Dat combineert goed met wortel en friszoete sinaasappel. Voeg daar nog wat krokante kikkererwten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd.

Lees meer »

Granaatappel kip met bulgur

Deze granaatappel kip met bulgur is lekker! Een heerlijke lichte maaltijd die ik maakte voor bij dit gezonde menu. Het is een lekker smaakvol gerecht met vooral gezonde en voedzame ingrediënten. Doordat je de kip heel even bakt op hoog vuur en daarna even apart legt in aluminiumfolie blijft het lekker mals en sappig.

Lees meer »

Hele kip uit de slowcooker met Mexicaanse mole

Deze kip bereid je heel makkelijk in de slowcooker. Dat is de beste manier om heerlijk mals vlees te krijgen. Zet hem daarna nog even in de oven voor een krokant velletje en je hebt een perfecte kip! Ik maakte hem met Mexicaanse smaakmakers voor het kipmenu. Maar je kunt natuurlijk lekker variëren met kruiden en bijgerechten.

Lees meer »
KokenKoken