KokenKoken

Gehakt-couscousballetjes

Deze gehaktballetjes bestaan voor een deel uit couscous, waardoor ze lekker luchtig zijn en een stuk minder vlees bevatten dan gewone gehaktballetjes. Ze zijn heerlijk gekruid met peterselie, paprikapoeder, komijn en nootmuskaat. En dat kruidige combineert dan weer heel goed met zoete muhammara als dipsaus.

Lees meer »

Gevulde appels met vadouvan gehakt

Deze gevulde appels zijn een aanrader als je een lekker, maar ook makkelijk voorgerecht op tafel wilt toveren (bijvoorbeeld bij dit appelmenu). De combi van zoete appel en gekruid gehakt is erg lekker! Je holt de appels gewoon uit, stop het gehakt erin en zet het in de oven, even geduld en klaar-is-kees...

Lees meer »

Tataki van watermeloen

Ja, wat je hieronder op de foto ziet is echt watermeloen en geen tonijn. Door de watermeloen te roosteren, marineren en vervolgens nog even te grillen verandert de structuur helemaal. Alhoewel de smaak nog wel wat anders is dan tonijn, gaat het er wel echt op lijken. Ik was er eigenlijk nogal sceptisch over, maar ben nu helemaal om!

Lees meer »

Groentestoof met prosciutto

Wil je een etentje starten met een licht en gezond voorgerecht? Dan is deze groentestoof de perfecte keuze! Lekker veel groenten die je stooft met een deksel van prosciutto. Heel makkelijk en vol smaak. Je kan 'm trouwens ook als hoofdgerecht maken, serveer er dan eventueel gebakken aardappeltjes bij.

Lees meer »

Garnaal-cervelaatspiesjes met cherrytomatensalsa

Deze spiesjes zijn een lekker licht en zomers voorgerechtje: garnalen, cervelaat en een salsa van cherrytomaatjes. Makkelijk in de oven te maken, maar ook perfect voor op de BBQ.  Je kan gewone cervelaat gebruiken, maar ik ging voor de kip cervelaat van Stegeman. Scheelt toch weer wat calorieën en vetten…

Lees meer »

Knoflookbrood met kruidenboter

Dit knoflookbrood is een heerlijk voorgerechtje of snack bij een wijntje. Het is net even lekkerder dan gewoon brood met kruidenboter, doordat je het brood insmeert met olijfolie, verse kruiden en knoflook. Je maakt het supersnel met een kant-en-klare ciabatta. Of gebruik een afbak ciabatta die je van te voren afbakt en af laat koelen.

Lees meer »

In thee gepekelde krokante kip

Vis wordt vaak gepekeld, maar ook vlees en kip kan je pekelen om het langer houdbaar te maken en er een heerlijke smaak aan te geven. Pekel bestaat in ieder geval uit water met zout, daar kun je vervolgens extra ingrediënten aan toe voegen voor de smaak. In dit geval zoete thee, vervolgens frituur je het met een lekker hartig korstje. Zo krijg je een heerlijke combinatie van zoete en hartige smaken in 1 stukje kip.

Lees meer »

Krabpakketjes van filodeeg

Deze krabpakketjes zijn echte smaakbommetjes! Niet zo gek met knoflook, gember, een pepertje en limoensap als smaakmakers. Ik serveerde er chillisaus bij en een heel lekker gekruide sojasaus.

Lees meer »

Bruschetta met gepekelde tonijn en appel

Bruschetta 2.0, of misschien wel 3.0. Deze bruschetta is echt next level met heerlijke gepekelde tonijn en frisse appel. Een heerlijke, luxe start van een etentje, of lekker bij een uitgebreide borrel. Begin wel op tijd, want de tonijn moet 3 tot 4 uur pekelen.

Lees meer »

Chardonnay soep

Deze soep smaakt heerlijk naar Chardonnay en is tegelijkertijd lekker romig. Ik zag het gerecht voorbij komen in het programma Wit Rosé & Rood Trip met Ronald Giphart en Harold Hamersma (aanrader). En besloot het als voorgerecht bij het witte wijn menu te maken. Helaas had ik niet zo goed opgelet en bleek het een nagerecht te zijn. Maar uiteindelijk werd het met een aantal aanpassingen toch een heel lekker voorgerecht!

Lees meer »

Parmezaanse kaas bakje met carpaccio

Normaal strooi je de parmezaan over de carpaccio heen, maar deze keer serveer je de carpaccio in de parmezaan. Heel lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit! Ik maakte het als onderdeel van het kaas menu. Dus hou je van kaas? Probeer dan eens dit kaasmenu. 

Lees meer »

Groene couscoussalade met tonijn

Deze salade is perfect voor allerlei momenten, zo maakte ik hem als voorgerecht bij dit picknick menu, maar maak hem vooral ook als hoofdgerecht op warme dagen of neem hem mee naar je werk als lunch.

Lees meer »
KokenKoken