Gevulde appels met vadouvan gehakt

Deze gevulde appels zijn een aanrader als je een lekker, maar ook makkelijk voorgerecht op tafel wilt toveren (bijvoorbeeld bij dit appelmenu). De combi van zoete appel en gekruid gehakt s erg lekker! Je holt de appels gewoon uit, stop het gehakt erin en zet het in de oven, even geduld en klaar-is-kees...

Je brengt het gehakt op smaak met vadouvan kruiden. Van origine een Indiaas kruidenmengsel, dat door de Fransen mee naar Europa is genommen. Het lijkt wat op een mildere versie van kerriekruiden, dus als je geen vadouvan kunt vinden kan je het ook prima maken met kerriekruiden. Ik gebruikte een kruidenmengsel zonder zout, heb jij een mengsel met zout, laat de extra zout dan weg.

Ingrediënten voor 6 gevulde appels

6 appels
600 gr gemengd gehakt
1 ui
0,5 tl zout
1,5 el vadouvankruiden (zonder zout)

Zo maak je gevulde appels met vadouvan gehakt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de bovenkant eraf. Hol de binnenkant van de appel nog iets verder uit.
  3. Snipper de ui en kneed samen met de kruiden en eventueel het zout door het gehakt.
  4. Leg de appels in een ovenschaal en vul ze met gehakt, het mag best wat bovenop de appels liggen als je genoeg gehakt hebt. Vul ook het gat van de bovenkant met gehakt en leg die bovenop de appels, druk een beetje aan in het gehakt, zodat ze er niet afvallen.
  5. Zet de appels in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten gaar.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens een van deze gerechten met gehakt: