Deze lekkere eieren zitten verpakt in saucijzenvlees. Ze worden normaal gesproken gefrituurd, maar ik bakte ze in de airfryer en dat werd ook erg lekker. Serveer ze met bieslook mayo en je hebt een heerlijk voorgerecht. Bijvoorbeeld als onderdeel van dit paasmenu.

Ingrediënten voor 6 personen

Scotch eggs met bieslook mayonaise
7 eieren
6 saucijzen (ca. 110 gr per stuk)
75 gr panko
100 gr bloem
Half bosje peterselie
150 gr mayo
15 gr karnemelk
15 gr bieslook

KokenKoken

Aan de slag

  1. Kook 6 van de 7 eieren ongeveer 5 minuten, zodat ze wel stevig zijn, maar niet hardgekookt. Spoel ze met koud water en pel de eieren. Leg apart tot gebruik.
  2. Neem de worsten en pers het vlees uit het velletje. Kneed het vlees van iedere worst uit tot een lapje ongeveer 2 zo groot als de eieren.
  3. Zet 3 bakjes klaar met daarin de bloem, het 7 ei losgelopt en de panko.
  4. Snij de peterselie fijn en meng door de panko, hou een beetje acher om de eieren straks mee te bestrooien.
  5. Haal dan een ei door de bloem, leg op een plakje vlees en vouw dicht, zodat het ei niet meer zichtbaar is.
  6. Haal de scotch egg door de bloem, dan het ei en dan de panko. Leg op een bordje. Herhaal met de andere eieren. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat eten.
  7. Maak de bieslook mayonaise door bieslook fijn te snijden en te mixen met de mayonaise en karnemelk.
  8. Verwarm de airfryer op 175 graden en bak de scotch eggs in 12 tot 15 minuten gaar. Of frituur de eieren in een gewone frituurpan op 1800 graden in 4 minuten gaar.
  9. Snij de eieren open, bestrooi met wat peper, zout en peterselie. Serveer de eieren met de bieslook mayonaise.

Eet smakelijk!


Serveer een van deze hoofdgerechten na de scotch eggs: