Over een week is het Pasen, tijd voor wat eet-inspiratie! Bij pasen denk ik altijd aan een paar dingen: eieren (echte en van chocola), kuikens, lammetjes, de kleuren groen en geel, paashazen en de zon. Dat heb ik gebruikt als inspiratie voor dit menu.

We starten dit menu met een scotch egg, een gekookt ei, omhult met een laagje vlees. Het hoofdmenu bestaat uit gemarineerde lamskoteletjes, spruitjes met appel en pommes duchesse. Het toetje is zoete witte chocolade-matcha cheesecake. Versiert met paaschocolade, is deze groene cheesecake een perfect paastoetje!

Ingrediënten voor 6 personen

Scotch eggs met bieslook mayonaise

7 eieren
6 saucijzen (ca. 110 gr per stuk)
75 gr panko
100 gr bloem
Half bosje peterselie
150 gr mayo
15 gr karnemelk
15 gr bieslook
Klik hier om een tekst te typen.

Lamskoteletjes met appel-spruitjes en pommes duchesse
12 lamskoteletten
4 tenen knoflook
4 takjes tijm en rozemarijn (8 totaal)
1 citroen
5 el olijfolie
1 kilo spruitjes
2 appels
1 kleine ui
1 takje tijm
100 ml honing
1200 gr aardappels
2 blokjes groentebouillon
15 gr bieslook
2 eidooiers
100 gr boter

Witte chocolade-matcha cheesecake
250 gr koekjes (bv digestives)
120 gr roomboter
600 gr roomkaas
75 gr witte basterdsuiker
275 gr witte chocola
125 gr creme fraiche
3 eieren
4 el matchapoeder
Paaschocolade naar keus
Springvorm van 24 cm

Aan de slag

Voor dit menu start je met het toetje, je kan de witte chocolade-matcha cheesecake een dag van te voren maken. Hoef je hem alleen nog te versieren en te serveren tijdens het diner, wel zo handig!

Bekijk hier het recept voor de cheesecake >>

Daarna bereid je de scotch eggs alvast voor, je maakt deze helemaal klaar, zodat je ze alleen nog hoeft te bakken. Ik deed dat in de airfryer, maar je kan hem ook frituren of bakken in een pan met wat olie.

Lees hier het recept voor de Scotch eggs >>

Het hoofdgerecht kan je voor een groot deel voorbereiden. Marineer de lamskoteletjes alvast, snij alle groenten en kook de spruitjes alvast. De pommes duchesse kan je al helemaal bereiden, zodat je ze alleen nog even hoeft op te warmen in oven. Maar de lamskoteletjes bak je echt pas op het moment dat je gaat eten, dan zijn ze het lekkerst!

Ik maakte voor mijn vriend en mij trouwens 3 koteletten per persoon, aan 2 had ik echt genoeg. Mijn vriend at er dus vrolijk 4 op, maar voor normale mensen zou ik 2 per persoon aanhouden, van ongeveer 80 gr per stuk.

Bekijk hier het recept voor de lamskoteletjes met appel-spruitjes en pommes duchesse >>

Eet smakelijk!