Witte chocolade-matcha cheesecake

Gepubliceerd op 9 april 2022 om 07:00

Deze cheesecake is heerlijk zoet en past perfect bij Pasen, dankzij de lichtgroene kleur van de matcha. Afgemaakt met paaschocola zet je een mooie taart op tafel. Ik maakte de taart als onderdeel van het Paasmenu. Doordat je deze een dag van te voren al kunt maken heb je er tijdens het diner geen werk meer aan. 

En nog meer goed nieuws, waarschijnlijk hou je nog wel een stukje over. Lekker voor tweede paasdag ;) 

Ingrediënten voor 1 taart

250 gr koekjes (bv digestives)
120 gr roomboter
600 gr roomkaas
75 gr witte basterdsuiker
275 gr witte chocola
125 gr creme fraiche
3 eieren
4 el matchapoeder
Paaschocolade naar keus
Springvorm van 24 cm

KokenKoken

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Zet een sprinvorm klaar van 24 doorsnee, bedek met bakpapier. Zoals je op de foto ziet gebruikte ik een rechthoekige bakvorm, maar dat raad ik toch niet aan. Het bleek heel lastig om de taart uit de vorm te halen. Gebruik dus echt een vorm die je uit elkaar kan halen.
  3. Smelt de boter, maal de koekjes fijn en mix door elkaar. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel.
  4. Bak de bodem 15 minuten in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aanstaan op 175 graden en zet er een braadslee met warm water in, zodat er wat stoom ontstaat in de oven.
  5. Breek de chocola in stukjes, doe samen met de creme fraiche in een pannetje en laat de chocola smelten.
  6. Roer ondertussen de roomkaas los en mix de suiker erdoor. Als de suiker is opgenomen mix je een voor een de eieren erdoor.
  7. Meng als laatste de gesmolten chocola erdoor en verdeel het mengsel over 2 kommen. Roer in één kom het matchapoeder erdoor.
  8. Schep nu om en om steeds een schep groene en witte mix over de bodem, zo krijg je een leuk effect in de taart.
  9. Bak de taart 70 minuten. Laat daarna met de deur open een half uur in de oven staan. Laat nog een uur afkoelen buiten de oven en zet daarna tenminste 2 uur in de koelkast.
  10. Versier de taart voor het serveren met de paaschocola.

Eet smakelijk!


Meer Paasgerechten: