Hamkaas cruffins

Gepubliceerd op 3 februari 2022 om 07:00

Ik heb een lekker ontbijtje voor je. Deze hamkaas cruffins zijn een heel goed idee om komend weekend te maken! Je vult ze, de naam zegt het al, met ham en kaas. Niet heel verrassend of vernieuwend, maar dat hoeft ook niet. Want het is een perfecte combinatie en gewoon heel erg lekker.

Je hebt maar 4 ingrediënten nodig om dit lekkere ontbijtje te maken. Snel naar de supermarkt dus ;)

Ingrediënten voor 6 cruffins

1 blikje croissantdeeg (6 stuks/240 gr)
120 gr parmezaan (of andere kaas)
60 gr hamblokjes
1 ei

Zo maak je hamkaas cruffins

  1. Rasp de parmezaan en snij de hamblokjes fijn. Roer het ei los en meng 30 gr ei met de hamblokjes en geraspte kaas.
  2. Bestrooi je werkblad met bloem en leg het croissantdeeg erop. Snij op de rechte stippellijnen door en druk de schuine stippellijnen dicht, zodat je 3 rechthoekige deeglappen hebt. Bestrooi iedere lap met wat bloem en rol iets uit met een deegroller.
  3. Verdeel het hamkaas mengsel over de 3 deegplakken. Rol het deeg nu over de lengte op en druk de naad goed dicht.
  4. Leg de deegrollen even 10 minuutjes in de vriezer, dan zijn ze zo makkelijker te snijden.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. En neem een muffinbakvorm, smeer 6 vormpjes in met boter en bestrooi met bloem.
  6. Haal de rolletjes uit de vriezer en snij over de lengte doormidden. Rol alle zes de strengen deeg als een slakkenhuisje op en leg deze in muffinvormpjes. (in deze video zie je vanaf 1.40 precies hoe je dat doet)
  7. Strijk de overige ei erover en bak de cruffins in 20 minuten gaar in de oven.
  8. Laat de cruffins heel even afkoelen, zodat je ze beet kan pakken. Haal voorzichtig uit de vorm, bestrooi eventueel nog met wat extra parmezaan. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer lekkere ontbijtjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.