Bananenpannenkoekjes met anijs en peer

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 06:45

Geen voor- of hoofdgerecht vandaag, maar een heerlijk ontbijtje. Bananenpannenkoekjes met anijs. En waarom ik hier, als anijsliefhebber, niet eerder aan gedacht heb snap ik zelf ook niet. In de meeste recepten voor bananenpannenkoekjes wordt kaneel gebruikt, maar die kan je natuurlijk gewoon vervangen voor anijspoeder en je pannenkoekjes worden nog lekkerder!

Ik serveerde ze met peer (perfecte combi met anijs), Griekse yoghurt en een beetje maple syrup. Zo wil ik iedere dag wel ontbijten :)

Ingrediënten voor 1 ontbijtje

1 banaan
45 ml karnemelk
25 gr havermout
1 tl bakpoeder
1 tl anijspoeder
Snufje zout

Voor erbij
1 peer
Flinke schep Griekse youghurt
Scheutje maple syrup

Zo maak je deze bananenpannenkoekjes met anijs

  1. Meng in een blender alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar tot een glad beslag.
  2. Verhit wat boter in een koekenpan en bak 5 à 6 kleine pannenkoekjes van het beslag. Ze moeten op middellaag vuur ongeveer 5 minuten per kant bakken.
  3. Schil ondertussen de peer en snij in stukken.
  4. Stapel de pannenkoeken op elkaar op een bordje en leg de peer eromheen.
  5. Schep er een flinke klodder Griekse yoghurt op en druppel er wat maple syrup overheen. Bestrooi met nog een snufje anijspoeder.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens een van deze zoete recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.