Verloren brood met speculaas en appel

Gepubliceerd op 27 april 2022 om 07:00

Verloren brood en gewonnen brood zijn de Vlaamse benaming voor wentelteefjes. Dit verloren brood met speculaas, appel en vanille vla is een heerlijk toetje bij het Belgische menu. Maar ze maken ook een heerlijk ontbijtje voor een bijzondere gelegenheid. Goed idee bijvoorbeeld voor moederdag volgende week!

Door het brood uit te snijden in rondjes, kan je er mooie torentjes van maken in combinatie met de plakjes gebakken appel. Zo ziet het er nog mooi uit ook!

Ingrediënten voor 6 personen

12 witte boterhammen
3 appels
450 ml melk
3 eieren
3 el lichtbruine basterdsuiker
1 el kaneel
500 ml vla

Aan de slag met het verloren brood

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij iedere appel overdwars in 6 plakken.
  2. Snij uit iedere boterham 2 rondjes ter grootte van de plakjes appel. Dat gaat heel makkelijk met een kookring. Ik had redelijk kleine appeltjes en gebruikte een kookring van 7 cm.
  3. Kluts de eieren los en roer de melk, het suiker en de kaneel er doorheen tot een glad beslag.

4. Verhit 2 koekenpannen op middelhoog vuur met wat boter. Bak in 1 pan de plakjes appel in 10 tot 15 minuten gaar. Keer af en toe om.
5. Haal de plakjes brood door het beslag. Ze hoeven niet helemaal doorweekt te zijn, maar moeten wel goed bedekt zijn met het beslag.
6. Bak het brood in de andere pan in ongeveer 3 minuten per kant mooi goudbruin.
7. Stapel in een diep bord de plakjes verloren brood en appel op elkaar, begin en eindig met brood. Ieder stapeltje heeft 4 plakjes boord en 3 plakjes appel.
8. Giet vervolgens de vla rondom de torentjes en verkruimel de speculaasjes eroverheen.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.