Effe wachtuh... effe wachtuuhh nog... PIZZA! Kennen jullie deze hit van André van Duin nog? Ik was 6 of 7 toen dit uitkwam en vond het fantastisch :) Tijd dus voor een pizzamenu!
We gaan vandaag voor 3 soorten pizza's. Eerst een courgettepizza met prosciutto en olijven. Dan een 'echte' pizza met bolognesesaus en we sluiten dit lekkere diner af met een kaneelpizza met peer. Behalve dat al deze pizza's heel lekker zijn kan je ze ook allemaal van te voren klaarmaken en hoef je de pizza's alleen nog op te warmen tijdens het diner.
Om ze op te warmen leg je ze op een bakplaat, dek ze af met aluminiumfolie. Bak ongeveer 10 minuten op 175 graden.
Ingrediënten voor 6 personen
Courgettepizza
2 courgettes
1/2 ui
2 tenen knoflook
200 gr passata
Ca. 12 olijven
60 gr parmezaan
6 plakken prosciutto
1/4 tl gedroogde oregano
Bolognese pizza
375 gr bloem (liefst type 00)
3 gr instant gist
8 gr zout
225 ml lauwwarm water
1,5 el olijfolie
1 ui
150 half om half gehakt
75 ml rode wijn
2 tenen knoflook
2 el fijngesneden verse Italiaanse kruiden (bv. salie, tijm, oregano en rozemarijn)
400 gr passata
200 gr champignons
1 rode puntparika
180 gr geraspte mozzarella
45 gr parmezaan
Aan de slag met het pizza menu
Voor dit menu starten we met het deeg voor de bolognese pizza. Dit deeg moet 3 tot 4 uur rijzen, maar je kan zorgen dat je sneller klaar bent. Gebruik 7 gram gist in plaats van 3 gram. Het deeg is dan in een uur klaar met rijzen. Enige is wel dat er meer smaak in het deeg zit als je deze langer laat rijzen. Als je tijd hebt, kan je die dus het beste gebruiken voor een langere rijs.
Het deeg is genoeg voor 3 pizza's, dat is in dit menu genoeg voor 6 personen, aangezien je ook al een courgettepizza en een kaneelpizza eet. Je kan er ook voor kiezen om 6 kleine pizza's te maken, zodat iedereen een eigen pizza heeft.
Lees hier het recept voor de bolognese pizza >>
Bereid daarna de kaneelpizza's voor. Hierbij heb ik wel deeg gebruikt dat maar een uurtje hoeft te rijzen. Zorg wel dat je het deeg op een goed Zo'n warm plekje laat rijzen, anders gebeurt er weinig.
Bekijk het recept voor de kaneelpizza met peer hier >>
Als laatste bereid je de courgettepizza's voor. Deze kan je het beste niet van te voren afbakken, maar pas als je ze gaat eten in de oven zetten. Anders wordt de courgette te zacht. Verder kan je ze natuurlijk helemaal voorbereiden.
Hier lees je het recept voor de courgettepizza's met prosciutto >>