Gevulde portobello's met krab

Krab is een van de ingrediënten waar ik meteen aan moest denken bij de cajun keuken. Toen ik een cajun menu ging maken, wilde ik dus sowieso krab gebruiken. Ik ging wel voor krab uit een blikje, maar je kan ook verse krab gebruiken.

Je maakt de vulling verder van slagroom en paneermeel, dat wordt heerlijk smeuïg. Breng het op smaakt met bosui, knoflook en cayennepeper en je hebt een heerlijk voorgerecht. Of maak er 2 persoon en serveer er wat groenten en rijst of patat bij voor een hoofdgerecht.

Ingreditënten voor 4 gevulde portobello's

4 portobello's
120 gr krabvlees (uit blik, uitlekgewicht)
1 bosui
30 gr paneermeel
440 ml slagroom
1 el boter
1 teen knoflook
0,25 tot 0,5 tl cayennepeper
0,25 tl zout
40 gr parmezaan
Snuf paprikapoeder

KokenKoken

Het recept voor gevulde portobello's met krab

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de steeltjes uit de portobello's en leg ze in een licht ingevette ovenschaal en bak 12 minuten.
  3. Snij ondertussen de steeltjes en de bosui en knoflook fijn.
  4. Verhit de boter in een koeken- of hapjespan en bak de portobellosteeltjes, bosui en knoflook op laag vuur in ongeveer 8 minuten zacht.
  5. Rasp ondertussen de parmezaan met een fijne rasp.
  6. Roer na 8 minuten het paneermeel, de cayennepeper, het zout en de slagroom erdoor. Voeg ook de krab toe en roer er voorzichtig doorheen. Bak nog een minuutje en haal dan van het vuur.
  7. Vul de portobello's met het krabmengsel en bestrooi met de geraspte parmezaan.
  8. Zet weer in de oven en bak nog eens 12 minuten.
  9. Bestrooi met een beetje paprikapoeder en serveer de gevulde portobello's eventueel op een bedje van rucola of verse spinazie.

Eet smakelijk!


Meer gerechten met paddestoelen:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.