Vegan portobello's met couscous en geroosterde pompoen

Dit vegan voorgerechtje is simpel, gezond en smaakvol! Ik hou van gerechtjes die zoet en zout combineren, deze portobello's zijn daarom gevuld met couscous, pompoen, wortel en stukjes dadel. Een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf.

Wil je dit als hoofdgerecht serveren? Gebruik dan gewoon een grotere pompoen en verdubbel de hoeveelheid couscous, kruiden en olijfolie. 

Ingrediënten voor 4 personen

4 portobello's
60 gr plantaardige knoflookboter
100 gr couscous
1 el couscous kruiden
1 el extra vierge olijfolie
1 kleine flespompoen
115 gr wortel
1 ui
75 gr dadels
20 gr amandelen
10 takjes tijm

Aan de slag

 1. Schil de pompoen en snij aan de onderkant (het brede deel van de pompoen) 4 schijven van ongeveer 1,5 cm af. Verwijder de zaden, zodat je vier cirkels hebt. Snij de rest van de pompoen in blokjes.
 2. Leg de plakken pompoen op een rooster. Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gril ze op hoge temperatuur in de oven (ik gebruikte de 'turbo gril' stand, zodat ze in 10 minuten gaar waren).
 3. Snij ondertussen de wortels in plakjes en de ui in kwart ringen. Rits de blaadjes van de tijm en snijd fijn.
 4. Verhit een droge pan, hak de amandelen klein en rooster de amandelen een paar minuutjes. Zet daarna apart tot gebruik.
 5. Breng 150 ml water in een pannetje aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat staan met het deksel op de pan.
 6. Als de pompoenringen gaar zijn, verhit je de oven op 200 graden.
 7. Snij het steeltje uit de portobello's, leg ze op de bakplaat met elk een klontje kruidenboter erin. Bak 15 minuten in de oven.
 8. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de ui, wortel en pompoenblokjes met een tl tijm in 10 minuten gaar.
 9. Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes en roer de laatste minuut door de groenten.
 10. Roer de couscous los, voeg een el extra vierge olijfolie, een el couscouskruiden en peper en zout toe. Roer daarna door de groenten.
 11. Leg een pompoenring op ieder bord, leg daar de portobello op. Vul de portobello met de couscous en strooi de amandelen en tijm erover heen.

Eet smakelijk!

Combineer de portobello met een van deze plantaardige hoofdgerechten: