Wil je een makkelijk, maar mooi en vooral lekker voorgerecht serveren tijdens de kerst? Dan is deze kerstkrans van gerookte eendenborst een goed idee. Je hebt er geen pannen bij nodig, want je gebruikt gewoon plakjes gerookte eendenborst. Maak er een vulling bij van roomkaas met wortel, bramen en rucola. En breng het op smaak met peper, verse tijm en balsamica azijn. Een heerlijke smaakcombinatie!
Ingrediënten voor 4 personen
175 gr gerookte eendenborstfilet (plakjes)
35 gr wortel
100 gr roomkaas
15 gr rucola
ca. 8 bramen
Paar takjes tijm
Versgemalen Peper
Flinke scheut balsamico azijn
Het recept voor gerookte eendenborst krans
- Snij de wortel in hele kleine blokjes en meng door de roomkaas. Breng op smaak met peper.
- Halveer de bramen.
- Leg een aantal stukken huishoudfolie op een werkblad in een cirkel. Leg de plakjes eendenborstfilet erop en laat ze steeds ongeveer een derde tot de helft overlappen. Als je het dichtvouwt zou de kerstkrans ongeveer 20 cm doorsnee moeten worden.
- Verdeel de roomkaas over het midden van de eendenborst plakjes. Leg de bramen erop en daarna de rucola.
- Druk een beetje aan, zodat de rucola in de roomkaas blijft plakken.
- Vouw de eendenborst over de vulling heen en vorm er een mooie ronde kerstkrans van.
- Rol de huishoudfolie er stevig omheen en bewaar de eendenborst kerstkrans in de koelkast.
- Haal vlak voor het serveren uit de koelkast en leg op een bordje. Bestrooi met wat peper en garneer met wat plukjes tijm.
- Besprenkel dan naar smaak met balsamico azijn en serveer direct.
Eet smakelijk!
Combineer de eendenborst krans met een van deze kerstige hoofdgerechten:
Meer kerstinspiratie: De 45 lekkerste kerstrecepten voor jouw 3 gangen menu