Zin in een feestje op je bord? Deze loaded nacho’s met zalm en kiwi-salsa zijn een heerlijke smaakexplosie! Zoals je van loaded nacho’s mag verwachten is het echt comfort food, maar dan wel net even wat bijzonderder. Wij aten het als avondeten, lekker op de bank. Maar het is ook perfect als voorgerecht of bij een borrel.
Kiwi salsa at ik voor het eerst bij een gerecht van Hello Fresh en het is echt een aanrader. Vooral in combinatie met vis is het erg lekker, maar ook met kip gaat het goed samen. Zo maak je een schaal ‘gewone’ nacho’s ineens heel bijzonder en heb je gegarandeerd succes!
Ingrediënten (voor 2–3 personen)
200 g tortillachips
2 tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
1 blikje mais (140 gr uitlekgewicht)
1 ui
100 gr kaas
Paar takjes koriander voor garnering
250 g zalmfilet zonder vel
Kiwi salsa
2 kiwi’s
5 gr koriander
1 flinke bosui
2 tl limoensap
Kruidenmix
0,5 tl chilipoeder
1 el gerookte paprikapoeder
0,5 el korianderpoeder
0,5 el komijnpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
Het recept voor deze loaded nacho’s
- Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht).
- Meng als eerste alle ingrediënten voor de kruidenmix door elkaar.
- Snij de kiwi’s in blokjes en de bosui in ringen, bewaar het groene en witte deel apart.
- Verhit een koekenpannetje zonder olie en bak de kiwi en het witte deel van de bosui een paar minuten.
- Doe dan in de kom van de staafmixer, samen met de koriander, limoensap en 1 tl van de kruidenmix. Pureer tot een gladde massa en zet in de koelkast om af te koelen.
- Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, snij daarna in blokjes. Snij ook de paprika’s in blokjes en snipper de ui.
- Laat het mais uitlekken en rasp de kaas.
- Meng de groenten door elkaar samen met 1 el kruidenmix.
- Leg een derde van de chips in een ovenschaal en schep daar de helft van de groenten op. Strooi er kaas overheen. En maak nog een laag van chips, groenten en kaas. Daarna nog een laag chips en kaas.
- Zet de nacho’s in de oven en bak een kwartiertje.
- Snij ondertussen de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 cm en bestrooi met 1 el kruiden.
- Verhit een scheutje olie en klontje boter in een koekenpan. Bak de zalmblokjes in ongeveer 4 minuten gaar.
- Als de nacho’s klaar zijn schep je de zalmblokjes erop. Garneer met wat schepjes kiwi salsa en blaadjes koriander.
- Serveer de schaal midden op tafel met de rest van de kiwi salsa er los bij.
Eet smakelijk!
Een heerlijke maaltijd van comfortfood sluit je natuurlijk af met een lekker toetje:
Reactie plaatsen
Reacties