Spinazie pannenkoeken

Gepubliceerd op 20 december 2022 om 06:45

Deze pannenkoeken zijn perfect voor een kerstontbijt, dankzij de mooie groene kleur kan je ze heel leuk presenteren in de vorm van een kerstboom. Gebruik granaatappelpitjes als kerstballen en poedersuiker als een soort sneeuw. Of gebruik bijvoorbeeld cherrytomaatjes en geraspte kaas voor een hartige versie.

Wil je meer inspiratie voor een lekkere kerst? Bekijk hier mijn 45 favoriete kerstrecepten >>

Je roerbakt de spinazie eerst even, zodat het vast wat slinkt en zachter wordt, zo kan je makkelijker fijn malen in de blender en mengt het beter met het pannenkoekenbeslag. Ik maakte ze bij dit gezondere kerstontbijt, maar ze zijn ook een aanrader bij een 'normaal' kerstontbijt of serveer ze als toetje aan het eind van het kerstdiner.

Ingrediënten voor 4 personen

200 gr spinazie
250 gr (volkoren) pannenkoekenmix
400 ml melk
Snuf zout
2 eieren
Roomboter om in te bakken
Voor erbij:
Granaatappelpitjes
Maple syrup
Poedersuiker

Het recept voor spinazie pannenkoeken

  1. Snij of scheur de spinazie iets fijner. Verhit wat neutrale olie in een wok- of hapjespan en roerbak de spinazie 3 tot 4 minuten zodat het slinkt. Laat het daarna even afkoelen.
  2. Doe ondertussen het pannenkoekenmeel in een kom en giet al roerend met een garde 300 ml van de melk erbij. Klop dan de eieren erdoor en voeg een snuf zout toe. Het beslag is nu nog redelijk dik.
  3. Doe de afgekoelde spinazie in de blender en voeg het beslag toe. Maal fijn tot een glad beslag.
  4. Voeg (een deel van) de rest van de melk toe, tot je een mooi dun beslag hebt dat goed kan uitvloeien in de pan.
  5. Verhit een (pannen)koekenpan van 28 cm doorsnee en voeg een klontje boter toe. Bak in totaal 8 pannenkoeken van het beslag. Bak ze ongeveer 2 à 3 minuten per kant en voeg na iedere pannenkoek een nieuw klontje boter toe.
  6. Vouw iedere pannenkoek twee keer doormidden, zodat het een soort driehoeken worden en leg ze op een plank ind e vorm van kerstboom.
  7. Garneer met granaatappelpitjes, poedersuiker en wat maple syrup.

Eet smakelijk!

Films en seriesFilms en series

Meer recepten met pannenkoeken om eens te proberen:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.