Appelpannenkoekentaart met salted caramel

Gepubliceerd op 27 november 2021 om 07:00

Deze taart is speciaal voor pannenkoekenliefhebbers! Een stapel heerlijke appelpannenkoeken met ertussen heerlijke salted caramel bavarois. Super makkelijk te maken, want ik speelde een beetje vals. De salted caramel bavarois komt namelijk uit een pakje.

Ik gebruikte dit bavaroispoeder van Molen de Hoop. De bavarois heb je dan zo gemaakt en de salted caramel smaak past goed bij de appelpannenkoeken.

Ingrediënten voor 1 taart

300 gr volkorenmeel*
4 eieren
800 ml melk
2 el suiker
Snuf zout
3 à 4 appels (afhankelijk van de grootte)
125 gr gezouten caramel bavaroismix
750 ml slagroom
Kaneel ter garnering
Koekenpan van 18 cm doorsnee
Boter om in te bakken

*Liever gewone pannenkoeken? Gebruik dan 350 tot 400 gr gewone bloem in plaats van volkorenmeel

Zo maak je de appelpannenkoekentaart

  1. Roer de suiker en het snufje zout door het meel. Roer de eieren en de helft van de melk erdoor. Roer met een garde tot een glad mengsel.
  2. Gier dan geleidelijk en al roerend de rest van de melk tot een dun beslag. Dek af en laat een uurtje staan. Op die manier krijg je een gladder beslag en doordat de gluten 'ontspannen' worden de pannenkoeken dunner en steviger.
  3. Ondertussen kun je de appels vast schillen. Verwijder ook het klokhuis en snij de appels in dunne plakjes.
  4. Na een uur kan je de pannenkoeken gaan bakken, in totaal heb je ongeveer 12 pannenkoeken nodig.
  5. Laat de koekenpan goed warm worden en smelt er een klontje boter in. Giet een lepel beslag in de pan en leg daar flink wat appelplakjes op. Schep daarover nog wat beslag, zodat de appel goed in de pannenkoek blijft zitten.
  6. Draai de pannenkoek voorzichtig om als de bovenkant gestold is en bak dan nog 2 à 3 minuten. Bak op deze manier ongeveer 12 pannenkoeken en doe voor iedere pannenkoek een nieuw klontje boter in de pan.
  7. Als de pannenkoeken klaar zijn kan je de vulling maken. Klop daarvoor 500 ml slagroom lobbig. Roer 10 ml koud water door de bavaroismix en spatel daar de slagroom door.
  8. Om de taart op te bouwen begin je met een schepje bavarois, op die manier schuift je taart niet per ongeluk van het bord af. Leg daar een pannenkoek op en besmeer met bavarois, leg daarop weer een pannenkoek enzovoort. Eindig met een pannenkoek.
  9. Zet de taart een uurtje in de koelkast om op te stijven. Klop de rest van de slagroom stijf met suiker naar smaak. Spuit toefjes slagroom op de taart, bestrooi nog met wat kaneel en je appelpannenkoekentaart met salted caramel is klaar.

Eet smakelijk!


Ook lekker: Dadar Gulung

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.