Mandarijncakejes met kruidnoten

Gepubliceerd op 2 december 2021 om 07:02

Zet jij dit lekkere cakeje op tafel tijdens Sinterklaasavond? Om ze te maken gebruik je hele mandarijnen, met schil en al. Dat zorgt ervoor dat deze smeuïge cakejes megaveel smaak hebben! Ik gebruikte mini cakevormpjes om ze te maken, maar je kan ze ook bakken in muffinvormpjes.

Hou er wel rekening mee dat de mandarijnen eerst 2 uur moeten koken en dan nog een uur afkoelen voor gebruik. Begin dus op tijd, verder zijn deze cakejes makkelijk te maken. Serveer ze als toetje bij het Sint menu.

Ingrediënten voor 6 cakejes

250 gr mandarijnen
4 eieren
100 gr bloem + extra om de vormpjes te bestuiven
75 gr amandelmeel
150 gr witte basterdsuiker
0,75 tl bakpoeder
90 gr kruidnoten
Slagroom of ijs voor erbij

Zo maak je mandarijncakejes

  1. Weeg de mandarijnen af, als je bijvoorbeeld nog een halve nodig hebt, gebruik dan wel de hele mandarijn, je kan die halve na het koken doormidden snijden.
  2. Verwijder de steelaanzet uit de mandarijnen en kook ze met schil en al 2 uur lang in zacht kokend water. Giet af en laat een uur afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Maal de mandarijnen dan fijn in een blender en voeg de eieren en suiker toe, ix goed door elkaar.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder in een ruime kom en roer het amandelmeel erdoor.
  6. Giet het mandarijnmengsel erbij en roer tot een glad beslag.
  7. Vet 6 cakevormpjes of muffinvormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Klop het overtollig bloem eruit en verdeel het beslag erover.
  8. Bak de cakejes in 30 tot 35 minuten gaar in de oven. Check met een sateprikker of het kllar is, als deze er schoon uit komt zijn de cakejes gaar.
  9. Verkruimel de kruidnoten en strooi over de cakejes. Serveer warm of op kamertemperauur met slagroom of een bolletje ijs.

Eet smakelijk!


Deze gebakjes zul je ook lekker vinden:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.