Dadar Gulung

Gepubliceerd op 22 juli 2021 om 08:00

Dit toetje is lekker! Heerlijk na een Indische rijsttafel, maar eigenlijk gaat dit er (bij mij) altijd wel in. Dadar gulung zijn pandanflensjes gevuld met een zoet kokosmengsel. Behalve dat de pandan zorgt voor de mooie groene kleur, ruikt het ook nog eens heerlijk!

Dadar gulung is heel makkelijk te maken, het kan bijna niet mislukken. Vooral de vulling is zo gemaakt. Bij de flensjes moet je alleen opletten dat je ze niet op al te hoog vuur bakt, je wilt niet dat ze helemaal bruin worden. (eigenlijk helemaal niet bruin, maar dat is bij mij dus ook niet helemaal gelukt)

Ingrediënten voor 6 flensjes

Kokosvulling
125 gr kokos
90 gr bruine basterdsuiker
65 ml water
Eventueel een pandanblad

Pandanflensjes
175 gr bloem
Snuf zout
350 ml kokosmelk
1,5 ei
3 druppels pandan extract

Eventueel wat geroosterde kokosrasp

Zo maak je dadar gulung

  1. Maak eerst de kokosvulling door het water, zout en de suiker in een pannetje aan de kook te brengen. Heb je een pandanblad, voeg die dan ook toe.
  2. Zodra het kookt zet je het vuur lager. Kook door tot de suiker helemaal is opgenomen in het water.
  3. Roer dan de kokos erdoorheen en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen.
  4. Voor de flensjes zeef je de bloem in een ruime kom. Roer het zout erdoor. Roer het ei los en voeg toe.
  5. Neem nu een elektrische mixer en voeg rustig, terwijl je mixt, de kokosmelk toe. Blijf mixen tot je een mooi glad beslag hebt. Voeg dan het pandan extract toe.
  6. Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan (ca 18 cm) op middelmatig vuur. Voeg een zesde van het beslag toe en bak het flensje tot deze loskomt van de bodem, dat duurt ongeveer 3 minuutjes. Draai om en bak nog een minuutje. Maak zo 6 flensjes.
  7. Leg de flensjes op de borden en verdeel de kokosvulling erover.
  8. Rol de flensjes op en vouw eventueel de zijkanten halverwege het rollen naar binnen, zodat ze helemaal dicht zitten.
  9. Bestrooi met wat geroosterd kokosrasp.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.