Monchoutaart met zeebanket

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 07:02

Deze lekker monchoutaart met witte chocola maakte ik voor het zeevruchten menu. Ik vond het lastig om daar een toetje bij te verzinnen, want de meeste zeevruchten zijn toch niet echt geschikt als toetje. Alhoewel er vast Masterchefs zijn die garnalen of iets dergelijks in een lekker dessert weten te verwerken. Maar goed, op deze manier was het toch een lekker toetje, passend binnen het zeevruchten thema :)

Het blauwe kleurtje komt van wat druppels kleurstof en zorgt ervoor dat de taart zijn leuke uiterlijk krijgt. Liever geen kleurstof, laat dat dan gewoon weg. Belangrijkste is dat de taart erg lekker is!

Ingrediënten voor 1 taart (ca 8 personen)

115 gr boter
300 gr jodekoeken
300 gr monchou
125 gr zure room
200 ml slagroom
200 gr witte chocola + ca 10 gr voor decoratie
25 gr suiker
1 zakje klopfix
Wat druppels azuurblauwe voedselkleurstof
4 zeebanket bonbons

KokenKoken

Zo maak je deze monchoutaart met zeebanket

 1. Zet een springvorm van 20 cm doorsnee klaar. Bedek de bodem en rand met huishoudfolie of bakpapier Als je het hebt is het ook handig om voor de rand acetaatfolie te gebruiken.
 2. Maak eerste de bodem door de boter te smelten en de jodekoeken fijn te malen. Meng door elkaar en verdeel ongeveer twee derde over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
 3. Hou 2 à 3 eetlepels kruimels over voor het strand en gebruik de rest om een rand te maken over ongeveer de helft van de vorm. Zet in de koelkast om vast wat op te laten stijven.
 4. Hak de witte chocola in kleinere stukken en smelt au-bain-marie (in een kom boven een laag heet water). Laat iets afkoelen.
 5. Mix ondertussen de monchou met de zure room luchtig. En klop de slagroom met de suiker en klopfix lobbig.
 6. Mix de iets afgekoelde chocola door de monchou, samen met wat druppels kleurstof. Voeg als laatste de slagroom toe en mix alles goed door elkaar.
 7. Giet de monchou over de bodem en strijk glad. Zet taart minstens 4 uur in de koelkast.

Tip, nog een lekkere toevoeging: smeer, voordat je de vulling erin giet, een laagje jam op de bodem, bijvoorbeeld bosvruchtenjam.

 1. Snij de zeebanket overdwars doormidden en rasp de extra witte chocola fijn. Roer de achter gehouden kruimels los.
 2. Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Verdeel de koekkruimels over de taart langs de kant waar je ook een rand hebt gemaakt, zodat het eruit komt te zien als een strandje.
 3. Strooi vervolgens de geraspte witte chocola langs de koekkruimels, om schuim na te bootsen en strooi ook wat over de taart om golven te maken.
 4. Plak nu de zeebanket langs de rand van de taart, in de monchou en leg nog 2 of 3 chocolaatjes op het strand. Bewaar de taart in de koelkast.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.