Zeevruchten fan? Probeer dan dit heerlijke menu! Ik maakte het op verzoek van mijn vriend. Leek  me wel aardig om hem ook eens te laten kiezen wat we gingen eten. Sinds ik dit blog heb, heeft hij namelijk nogal weinig in te brengen in de keuken ;) Het werd dus een zeevruchten menu. Ik ging aan de slag met octopus ceviche, een typisch Peruaans gerecht en met pasta vongole. Die ik stiekem maakte met kokkels, omdat die toch wel een stuk goedkoper zijn en eigenlijk hetzelfde smaken.

Maar een toetje dat met zeevruchten te maken heeft!? Dat bleek nog lastig. Garnalen combineren bijvoorbeeld prima met chocola, maar dat is toch echt geen nagerecht. Het eerste wat in mij opkwam was zeebanket, dus hoe maak je daar een toetje van? Ik besloot uiteindelijk een monchoutaart te maken die eruit ziet als de zee met een strandje. En alhoewel ik helemaal niet goed ben in zulke themataarten, vind ik deze er toch best leuk uit zien. En het belangrijkste, hij was erg lekker!

Hou er wel rekening mee dat je het hoofdgerecht pas kan maken als je gaat eten. Je staat dus wel even in de keuken tijdens het eten, maar als je alles voorbereid duurt dat maar maximaal een kwartiertje.

Ingrediënten voor 4 personen

Het voor- en hoofdgerecht zijn voor 4 personen, van de taart kan je makkelijk met zijn achten genieten.

Octopus ceviche
600 gr voorgekookte octupustentakels
1 rode ui
6 limoenen
Ca 20 gr koriander
4 el olijfolie
2 avocado's

Pasta vongole
1 kilo kokkels of vongole
300 gr trostomaatjes
1 chilipepertje
2 teentjes knoflook
Halve rode ui
Flinke scheut olijfolie
100 ml rosé
300 gr pasta (spaghetti of linguine)
1 ciabatta

Monchoutaart met zeebanket
115 gr boter
300 gr jodekoeken
300 gr monchou
125 gr zure room
200 ml slagroom
200 gr witte chocola + ca 10 gr voor decoratie
25 gr suiker
1 zakje klopfix
Wat druppels azuurblauwe voedselkleurstof
4 zeebanket bonbons

Zo maak je het zeevruchten menu

Monchoutaart met zeebanket

Maak als eerste de taart, deze heeft tijd nodig om op te stijven. Het is handig om hem een dag van te voren al te maken. Deze lekkere taart wordt op smaak gemaakt met witte chocola, is heerlijk romig en wie houdt er nou niet van zo'n koekbodem :)

Hier vind je het recept voor de monchoutaart met zeebanket >>

Pasta vongole

Zoals aangegeven moet je de pasta vongole direct serveren als het klaar is, maar je kan wel alles alvast voorbereiden. Sterker nog, dat moet je doen. Want anders heb je niet op tijd alles in je pan zitten. Je moet namelijk heel snel alles achter elkaar in pan doen en vervolgens is je pasta in een paar minuten klaar. Dus bereidt stap 1 en 2 vast voor, zorg dat alles klaar staat, breng het pasta water vast aan de kook als jullie het voorgerecht eten en begin 10 tot 15 minuten voordat jullie willen eten pas met de saus.

Lees hier het hele recept voor de pasta vongole >>

Octopus ceviche

Octopus ceviche, oftewel ceviche de pulpo, is een traditioneel Peruaans gerecht. Het is makkelijk te maken en erg smaakvol. Je hebt ook geen uren nodig om dit klaar te maken. Als je van te voren alles alvast snijd ben je daarna zo klaar.

Bekijk hier het recept voor octopus ceviche >>

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze menu's:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.