Pasta vongole

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 07:01

Alhoewel ik er zelf geen groot fan van ben, is pasta vongole een van mijn vriend zijn favoriete gerechten. Als een restaurant het op de kaart heeft staan kiest hij het eigenlijk altijd. Ik maakte deze dan ook voor hem als onderdeel van het zeevruchten menu.

Het is een makkelijk gerecht waarbij je vooral moet zorgen dat je alles hebt voorbereid. Want als je eenmaal begint met koken moet alles snel achter elkaar in de pan en is je pasta binnen een paar minuten klaar.

Ik gebruikte overigens kokkels in plaats van vongole. Die smaken bijna hetzelfde en zijn een stuk goedkoper, dus wat mij betreft een goede vervanger.

Ingrediënten voor 4 personen

Pasta vongole
1 kilo kokkels of vongole
300 gr trostomaatjes
1 chilipepertje
2 teentjes knoflook
Halve rode ui
Flinke scheut olijfolie
100 ml rosé
300 gr pasta (spaghetti of linguine)
1 ciabatta

Zo maak je pasta vongole

  1. Snij de peper, knoflook en ui fijn. Haal de blaadjes van de peterselie en snij zowel de steeltjes als de blaadjes fijn. Hou deze apart. Snij de tomaatjes in vieren.
  2. Check alle schelpen. Kapotte gooi je weg en openstaande schelpen die niet dicht als je erop tikt gooi je ook weg. Spoel de rest van de schelpen goed af me koud water.
  3. Breng een pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in 8 minuten al dente.
  4. Na 2 minuten zet je een ruime koekenpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Laat goed warm worden en doe 5 minuten voordat de pasta uitgekookt is, de peterseliesteeltjes, knoflook, peper en ui in de pan.
  5. Fruit een minuut aan en voeg de schelpen en tomaatjes toe. Roer goed door en giet dan de rosé erbij. Doe de deksel op de pan laat koken tot een minuut voordat de pasta klaar is.
  6. Haal dan de deksel van de pan, laat de rosé verdampen en check of de schelpen opengaan.
  7. Giet de pasta af en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout en strooi de peterselieblaadjes erover. Serveer direct met de ciabatta of stokbrood en een glas rosé erbij.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.