Wortelsoep met Sintstafjes

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 07:00

Sint is weer in het land, tijd voor een lekker Sinterklaasrecept. We gaan, net als het paard van Sinterklaas, aan de wortels. Wel in soepvorm en geserveerd met soepstengels in de vorm van Sintstafjes. Een lekker recept en leuk om met kinderen te eten.

Ook nog heel handig, want je kand e soep ruim van te voren klaar maken, bijvoorbeeld 's ochtends al, of zelfs de dag van te voren. 

Ingrediënten voor 6 personen

1500 gr Wortels
2 uien
4 tenen knoflook
400 gr aardappels
6 el curry pasta
4 groentebouillonblokjes
2 liter kokend water
ca 100 gr crème fraiche
Bakje verse bieslook
8 plakjes bladerdeeg
80 gr parmezaan
Kerriepoeder

Het recept voor de wortelsoep met Sintstafjes

  1. Haal alvast de bladerdeegplakjes voor de sintstafjes uit de vriezer en laat ontdooien onder een vochtige theedoek.
  2. Snij de uien en knoflook in stukken, het hoeft niet heel klein, want uiteindelijk pureer je toch alles.
  3. Schil de aardappels en snij in stukken, snij de wortels in dikke plakken.
  4. Verhit wat olie in een grote soeppan en bak de uien en knoflook even aan.
  5. Bak de curry pasta even mee. Ik heb trouwens pittige rode curry pasta gebruikt, de soep wordt dan licht pittig. Wil je dat liever niet, gebruik dan minder curry of kies een minder pittige currypasta.
  6. Voeg de aardappels en wortels toe en roer even door, zodat ze door curry zitten
  7. Verkruimel na een paar minuutjes bakken de bouillonblokjes erover heen en voeg het kokend hete water er aan toe.
  8. Breng aan de kook en laat een kwartiertje doorkoken.
  9. Laat even iets afkoelen en pureer de soep dan met een staafmixer. Hou warm tot je gaat eten. Of, als je het van te voren hebt klaargemaakt, bewaar in de koelkast en warm weer op als je gaat eten. 

Je kan nu ook de sintstafjes maken, verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Plak steeds twee plakjes bladerdeeg aan elkaar, je krijgt dan plakken van ongeveer 12 cm breed en 24 cm lang. Snij alle plakken over de lengte in 6 repen van ca. 2 cm breed.
  2. Leg twee repen op elkaar en rol de bovenste 8 à 9 cm op om de krul van de staf te maken. Draai daarna het onderste deel van de twee repen om elkaar heen om het rechte stuk van de staf te maken. Op deze manier maak je 12 stafjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  3. Bestrooi de repen met wat komijn voor een mooie goudkleurige staf.
  4. Rasp de kaas, strooi erover heen en druk deze voorzichtig een beetje aan.
  5. Bak de stafjes in 12 minuten gaar in de oven. 
  6. Snij ondertussen de bieslook fijn en doe de crème fraiche in een spuitzak.
  7. Schep de warme soep in kommen en knip een klein gaatje in de spuitzak, spuit op iedere kom soep een Sinterklaasmijter van crème fraiche. Bestrooi de soep met de bieslook en serveer met de Sintstafjes. 

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze soep recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.