Kokos-chili garnalen en kip

Deze lekkere kokos-chili garnalen en kipstukjes worden gegarneerd met een bijzonder ingrediënt. Namelijk geraspte pure chocola. Klinkt gek, maar is mega lekker. De bittere chocola past perfect bij de kokos en de chili. Echt een aanrader!

Ik maakte ze als onderdeel van het Kokos menu, een heerlijk menu met veel kokos :)

Je maakt ze lekker crunchy door mengsel van panko en geraspte kokos. Dat plak je vast door de kip en garnalen eerst in chilisaus te dippen. Verder heb je dan ook meteen geen kruiden meer nodig, dus lekker en makkelijk tegelijk :)

Ingrediënten voor 6 personen

24 garnalen
225 gr kipfilet
1 limoen
185 gr chilisaus (+ extra om in te dippen)
50 gr bloem
60 gr kokosrasp
60 gr panko
10 gr bittere chocola
100 gr zure room om in te dippen
Zonnebloemolie om in te bakken

Zo maak je de kokos-chili garnalen en kip

  1. Rasp als eerste de chocola heel fijn (zorg dat je koude handen hebt, zodat het niet smelt) en zet vervolgens in de koelkast.
  2. Maak de garnalen schoon, maar laat het staartje eraan zitten. Snij de kip in 24 stukjes, van ongeveer hetzelfde formaat als de garnalen.
  3. Zet 3 bakjes klaar met in de eerste de bloem, dan de chilisaus en vervolgens de panko en kokos, goed door elkaar geroerd.
  4. Dip de garnalen en de kipstukjes een voor een in de bloem, chilisaus en het panko-kokosmengsel. Leg ze klaar op een bord.
  5. Verhit in een diepe pan een laag zonnebloemolie van ongeveer 1 cm tot rond de 100 graden. Zet een bord klaar met een stuk keukenrolpapier erop.
  6. Bak steeds een paar garnalen of kipstukjes tegelijk in de hete olie (niet teveel, want dan koelt de olie te veel af). Bak 3 à 4 minuten per kant en laat uitlekken op het bord met keukenpapier.
  7. Leg alle chili-kokos garnalen en kipstukjes op een mooi bord en bestrooi met de chocola.
  8. Serveer met wat chilisaus en zure room om in te dippen.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.