Octopus ceviche

Octopus ceviche, oftewel ceviche de pulpo, is een traditioneel Peruaans gerecht. Het is een van de weinige ceviches waarbij de vis eerst gegaard wordt. Je kan het beste voorgekookte octopus gebruiken, want het koken is een precies klusje dat je makkelijk kan verpesten. Met als gevolg een taaie octopus en dat zou zonde zijn!

Verder is het eigenlijk heel makkelijk te maken. Je hoeft eigenlijk alleen maar alle ingrediënten te snijden en door elkaar te mengen. Maak de bordjes mooi op en je bent klaar. Ik voegde er nog avocado aan toe, die combineert erg goed met het zure van de ceviche en door er een roos van te maken ziet het er ook nog eens mooi uit.

Ik maakte het als onderdeel van dit zeevruchten menu >>

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr voorgekookte octupustentakels
1 rode ui
6 limoenen
Ca 20 gr koriander
4 el olijfolie
2 avocado's

Zo  maak je octopus ceviche

  1. Snij de octopustentakels in dunne plakken en leg in een schaal. Snij de rode ui in dunnen halve ringen. En hak de peper en koriander fijn.
  2. Ras de schil van de limoenen en hou apart. Pers de limoenen uit.
  3. Meng het limoensap m et de olijfolie. Schep de ui, peper koriander en wat zout erdoor. En roer dat vervolgens door de plakjes octopus. Laat even marineren.
  4. Ondertussen kun je de avocadorozen maken. Halveer daarvoor de avocado's en verwijder de pit. Leg met binnenkant naar beneden en snij over de breedte in dunne plakjes.
  5. Laat de avocado nog steeds met de binnenkant naar beneden liggen, maar schuif de plakjes voorzichtig uit elkaar, zodat de plakjes elkaar nog wel met de uiteinden overlappen. Rol de plakjes vervolgens op, dan komt het eruit te zien al een roos.
  6. Schuif de rozen op een taartschep of iets dergelijks en leg voorzichtig middenop de bordjes. Verdeel de octopus ceviche er omheen. Bestrooi met de limoenrasp, peper en een beetje zout.

Eet smakelijk!

Probeer eens een van deze visgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.