Dit ijs is lekker én gezond, een heerlijk toetje. Zeker in combinatie met de honing en walnoten, een leuke variatie op de klassieke Griekse yoghurt met walnoten en honing. Je maakt het met maar 4 ingrediënten, namelijk honing, melk, gelatine en natuurlijk Griekse yoghurt. Ik maakte het voor dit gezonde menu.
Ondanks dat dit ijs gezonder is dan normaal ijs, raad ik wel aan om volle yoghurt en melk te gebruiken, want het ijs heeft wel wat vet nodig. In ijs zorgen vet en suiker er namelijk voor dat het niet gaat kristalliseren. Dit ijs is dus al wat minder romig dan ander ijs waar meer vet en suiker in zitten, maak het dus vooral niet al te mager! Het blaadje gelatine helpt trouwens wel mee om het wat romiger te maken.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr volle Griekse yoghurt
250 gr volle melk
100 gr honing + extra ter garnering
1 blaadje gelatine
Flinke hand walnoten
Aan de slag met het Griekse yoghurtijs
Om het ijs te maken is het wel handig om een ijsmachine te hebben. Zo niet, zet het dan in de vriezer en roer het handmatig ieder half uur door, tot je een mooi ijs hebt.
- Leg het gelatineblaadje in een kom met koud water en laat 10 minuutjes weken.
- Doe 100 ml melk in een pannetje.
- De rest van de melk kan samen met de yoghurt en honing in een blender. Mix dat alvast door elkaar.
- Warm de melk op, knijp het blaadje gelatine uit en roer door de warme melk, zodat het helemaal oplost.
- Giet bij de rest van de ingrediënten in de blender en mix nog even goed door.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en laat tot een mooi ijs draaien in ongeveer 40 minuten. Je kan het tot gebruik bewaren in de koelkast. Haal het err wel een half uurtje voor gebruik uit, anders is het te hard om te scheppen.
- Schep er bolletjes van en serveer met wat walnoten en honing.
Reactie plaatsen
Reacties