Appel roomijs

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 08:00

Dit appelroomijs is een van mijn favoriete ijssoorten die ik heb gemaakt sinds ik deze ijsmachine heb. Het is lekker romig met een subtiele appelsmaak. Eigenlijk maak je gewoon een basisroomijs van eidooiers, melk en slagroom. Daar voeg je appelmoes aan toe en de ijsmachine doet de rest.

Ik maakte hem van verse appels, maar je kan ook kant-en-klare appelmoes gebruiken. Dan kan je stap 1 overslaan, scheelt weer wat tijd :)

Ingrediënten voor ca. 12 bolletjes

3 appels
2 el citroensap
110 gr suiker
4 eidooiers
300 ml volle melk
200 ml slagroom

Zo maak je het appel roomijs

  1. Schil de appels en snij in blokjes. Doe samen met het citroensap en 50 gram van de suiker in een pannetje. Laat de appels ongeveer 15 minuten koken tot ze zacht zijn. Prak de appels fijn tot een moes en laat afkoelen.
  2. Klop de eieren los met de rest van de suiker en mix de afgekoelde appelpuree erdoor.
  3. Breng de melk en slagroom aan de kook in en ruime pan en giet dan al mixend bij de eieren en appel.
  4. Doe het hele mengsel terug in de pan en verwarm tot een temperatuur van 80 graden.
  5. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
  6. Zet de ijsmachine aan en giet het ijsmengsel erin. Laat de ijsmachine zijn werk doen.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.