Shrikhand met gegrild fruit

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 08:08

Deze Indiase versie van hangop is echt een aanrader als je een makkelijk toetje wilt maken. Het duurt wel 4 tot 9 uur om te maken, maar het grootste deel van de tijd hoef je niks te doen. Dus eigenlijk telt dat niet ;)

Je laat volle yoghurt uitlekken in een zeef met kaasdoek en brengt dit op smaak met saffraan, kardemom en suiker. Los is dit al heerlijk, maar het wordt nog beter als jehet serveert met fruit. Ik maakte het bij het Indiase BBQ menu, dus grilde het fruit op de BBQ. Maar ieder soort fruit, gegrild of niet is hier lekker bij, dus kies lekker iets waar jij van houdt!

Ingrediënten voor 4 personen

1 ltr volle yoghurt
2 el melk
1/4 tl saffraandraadjes
40 gr suikerr
1tl kardemompoeder
2 limoenen
1 mango

Zo maak je shrikhand met gegrilde mango en limoen

  1. Leg een theedoek of 4-dubbel gevouwen kaasdoek in een zeef en hang die in een kom. Giet de yoghurt erin en dek af met een stukje vershoudfolie. Vouw de punten van de theedoek of het kaasdoek erover en zet 4 tot 8 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de melk even in de magnetron, ongeveer 20 seconden op 750 watt. Blijf erbij, zodat het niet overkookt. Roer de saffraan door de warme melk en laat afkoelen.
  3. Schep de uitgelekte yoghurt in een kom en roer de suiker, saffraanmelk en kardemom erdoor. Proef even en voeg eventueel naar smaak nog extra suiker of kardemom toe.
  4. Snij de limoenen doormidden. Schil de mango en snij over lengte de 2 helften van de pit af. Snij de stukken dan in tweeën, zodat je vier grote stukken hebt. Snij de kleinere stukken ook van de mango af.
  5. Leg alles op een (schoon) bbqrooster en gril 5 tot 10 minuten, tot het warm is en er mooie grilstrepen op staan.
  6. Verdeel de shrikhand over 4 kommen, knijp de limoen erover uit en serveer met de mango.

Eet smakelijk!

TIP! Probeer ook eens een van deze toetjes: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.