Cakerol dessert met frambozenvulling

Gepubliceerd op 14 augustus 2021 om 08:04

Dit toetje ziet er echt spectaculair uit en is een super afsluiting van een heerlijk dinertje! En hij is nog makkelijk te maken ook (maar dat hoef je natuurlijk niet aan je gasten te vertellen). Ik maakte hem met frambozenjam en verse frambozen, maar je kan ook kiezen voor aardbeien, blauwe bessen, bramen of een ander zacht zomerfruit.

Het toetje moet een uur of vijf in de koelkast staan omdat de vulling moet opstijven. Dus begin op tijd of maak hem een dag van te voren alvast. Die vulling is trouwens wel erg machtig, dus grote kans dat je nog wat overhoud voor de dag erna. En daar word je gegarandeerd blij van!

Ingrediënten voor 1 cakerol dessert
(8 tot 12 personen)

2 cakerollen
125 gr frambozen
100 gr frambozenjam
60 gr gecondenseerde melk
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
Ronde kom van ca 10 cm diep en 21 cm doorsnee

KokenKoken

Het recept voor dit cakerol dessert met frambozenvulling

  1. Neem de ronde kom en vet licht in met een beetje (zonnebloem)olie en bedek de binnenkant dan met een flink stuk huishoudfolie, zorg dat er genoeg folie overblijft zodat je de kom straks ook nog helemaal af kan dekken.
  2. Snij de cakerollen in plakken van anderhalf tot twee centimeter dik. En beleg de hele kom ermee, zodat het helemaal goed dicht is en je de kom er niet meer doorheen ziet. Sommige plakjes zul je in wat kleinere stukken moeten snijden. Hou ongeveer 5 plakjes over om straks de cake mee af te dekken.
  3. Leg de frambozen ondersteboven onderin de kom op de cake.
  4. Roer de mascarpone, frambozenjam en gecondenseerde melk door elkaar.
  5. Klop de slagroom stijf en roer door het mascarponemengsel.
  6. Giet het mengsel voorzichtig in de vorm, zodat de frambozen blijven staan.
  7. Dek af met de overgebleven cakeplakjes en vouw het folie erover heen. Laat ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.
  8. Vouw het folie van de cake af. Leg een bord op de schaal en draai om. De cake zou nu makkelijk uit de kom moeten glijden. Zo niet, trek dan voorzichtig aan de folie.
  9. Serveer de cake in zijn geheel en snij aan tafel voorzichtig in smalle punten. Druk er niet te hard op, want dan plet je de vulling eruit.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.