Tijdens warm, zomers weer heb je vast niet altijd zin om te koken. Maar wat als je toch een lekker menu op tafel wil zetten? Dan is dit koude menu dé oplossing! Dit heerlijke 3 gangen menu zet je op tafel zonder een pan aan te raken. Ideaal toch!?

We starten het menu met een lekkere frisse ceviche, heerlijk fris met het warme weer. Daarna eten we een wrap met gerookte kip, chili en mango. Hij is lekker zoet en een beetje pittig tegelijk.

Als toetje maak je een belachelijk lekker cakerol dessert. Heel simpel met een kant-en-klare cakerol waar je een frambozenvulling voor maakt. Het ziet er ook nog eens spectaculair uit, een perfecte afsluiting van een koud etentje op een warme dag dus.

KokenKoken

Ingrediënten voor 6 personen

Ceviche
1 venkelknol
100 ml rijsazijn
35 ml mirin
275 ml kokendheet water
2 el suiker
1,5 tl korianderpoeder
1,5 tl zout
450 gr zeebaarsfilet zonder vel
1 bosui
0,5 geel pepertje (habanero)
2 limoenen
3 citroenen
1 rood pepertje
2 tenen knoflook
1,5 cm gember
1,5 tl zout
6 takjes munt
6 takjes koriander
Handje kiemgroenten

Chili-kip wraps met mango
6 medium wraps
60 gr mascarpone
90 gr (sweet) chilisaus
1 bosui
400 gr gerookte kip
1 mango
2 grote wortels
Zakje veldsla
Hand kiemgroenten
60 gr pinda's
Versgemalen peper naar smaak

Cakerol dessert met frambozenvulling
2 kant-en-klare cakerollen
125 gr frambozen
100 gr frambozenjam
60 gr gecondenseerde melk
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
Ronde kom van ca 10 cm diep en 21 cm doorsnee

Zo maak je het koude menu

Cakerol dessert met frambozenvulling

We starten met het toetje, deze moet een uur of vijf in de koelkast staan om op te stijven. Of maak hem een dag van te voren alvast. Met 6 personen hou je trouwens nog wel wat over, want dit toetje is wel erg vullend. Maar het is echt geen straf om de volgende dag nog een stukje te eten!

Lees hier hoe je het cakerol dessert maakt >>

Ceviche

Als tweede bereid je de ceviche voor. Ceviche is eigenlijk rauwe vis, maar door het te marineren in een zure dressing van bijvoorbeeld citroensap wordt de vis gegaard. Daarom kan je het wel voorbereiden, maar pas op het laatste moment afmaken, anders wordt de vis veel te gaar.

Lees hier het recept voor ceviche >>

Kip-chili wraps met mango

Dan de kipwraps, een heel makkelijk gerechtje en heerlijk op een warme dag. Je hebt deze wraps zo gemaakt, dus hoeft in principe niks voor te bereiden. Als je het handig vindt kan je wel vast de bosui snijden en de wortels raspen.

Hier vind je het recept voor chili-kip wraps >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.