Avocado ijs met pure chocola

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 om 06:30

Ik had al een paar keer avocado ijs voorbij zien komen en was erg benieuwd. Met mijn nieuwe ijsmachine was dat dus meteen een van de eerste experimenten. En dat was een succes! Een heerlijk romig ijs dat smaakt naar avocado, maar toch zoet is. En het heeft ook nog een prachtige groene avocado-kleur. De stukjes pure chocola maken het extra lekker. Volgens mijn vriend is het misschien wel het lekkerste ijs dat hij ooit op heeft. Zeker het proberen waard dus!

Je kan het avocado ijs met of zonder ijsmachine maken. Met machine heb je het eigenlijk zo gemaakt, de ijsmachine doet dan het 'zware' werk. Heb je geen ijsmachine, dan moet je het ijs ieder half uur even doorroeren terwijl het bevriest. Kan prima als je toch thuis bent, maar met een ijsmachine is natuurlijk een stuk makkelijker.

Ingredienten voor 13 à 14 bolletjes

3 avocado's
150 gr suiker
125 ml slagroom
250 gr volle yoghurt
1,5 el limoensap
Snuf zout
80 gr pure chocola

Ik maakte het ijs als toetje bij het avocado menu, maar na elk menu is dit ijs een goed idee!

Zo maak je avocado ijs met pure chocola

  1. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een blender.
  2. Doe ook de yoghurt, slagroom, limoensap, het suiker en een snufje zout in de blender. Maal fijn tot een gladde, romige massa.
  3. Doe in je ijsmachine en laat deze het werk doen.
  4. Hak ondertussen de chocola fijn en voeg, vlak voordat het ijs helemaal bevroren is toe aan het ijs in de ijsmachine.
  5. Als het ijs klaar is schep je deze uit de machine en doe in een afsluitbare bak. Zet in de vriezer, zodat het helemaal stevig bevroren is.
  6. Haal op tijd uit de vriezer, zodat het niet te hard is als je er bolletjes van schept. Of zet het even 10 seconden in de magnetron op 650 watt. Dan is het ook makkelijk te scheppen.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Probeer ook eens een van deze ijsrecepten:


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.