Gezonde mango-yoghurttaart

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 06:45

Ik heb een gezond taartje voor jullie! Goed als je van kwarktaart houdt, maar ook aan de lijn en je gezondheid denkt. Deze taart bevat maar een paar ingrediënten en geen toegevoegde suikers. Dankzij de mango is het zoet genoeg. Je kan natuurlijk zelf naar smaak nog suiker of een andere zoetstof toevoegen, zoals honing of maple syrup. Doordat er bij mij geen suiker in zat kon ik de restjes wel lekker als ontbijt eten, goed begin van de dag :)

Ik maakte het als onderdeel van dit koolhydraatarme menu, waarbij boter dus geen probleem is om te eten. Maar die kan je ook vervangen voor bijvoorbeeld kokosolie.

Ingrediënten voor 1 taartje van 20 cm

200 gr notenmix (ongezouten)
75 gr roomboter
500 gr volle Griekse yoghurt
350 gr mango (zonder schil en pit)
6 blaadjes gelatine
Springvorm 20 cm

Zo maak je gezonde mango-yoghurttaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een springvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en hak de noten grof. Meng de gesmolten boter en noten door elkaar.
  3. Bedek de bodem van de springvorm met het notenmengsel en bak 15 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  4. Week 5 gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water.
  5. Doe de mango in een blender en maal fijn tot een vloeibare puree. Giet 200 gram in een pannetje en warm dit op.
  6. Doe ondertussen de yoghurt in een grote kom. Als de mango warm is los je de gelatine erin op terwijl het nog op laag vuur staat. Schep een derde van de yoghurt door de mango en roer goed door.
  7. Giet dan alles in de kom met de rest van de yoghurt. Roer alles snel, maar goed door en giet dan meteen in de vorm. Zet een uurtje in de koelkast, zodat het vast wat opstijft.
  8. Week het laatste blaadje in koud water en verwarm de rest van de mangopuree. Los de gelatine op in de warme mangopuree en giet op de yoghurttaart. Zet nog zo'n 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Serveer op kamertemperatuur met nog wat vers fruit.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer gezonde toetjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.