Watermeloencarpaccio met hangop en aardbei-muntsaus

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 06:45

Dit is me toch een lekker, zomers toetje! Lekker fris en fruitig én nog gezond ook. Je snijdt de watermeloen in dunne plakken (dat hoeft echt niet zo dun als gewone carpaccio) en maakt er hangop bij van magere yoghurt. Heerlijk met een saus van aardbei en munt. Je kan dit ook prima als een luxe ontbijtje maken, een heerlijk begin van de dag! Ik maakte het als onderdeel van het Light menu en het was een goede afsluiter van het etentje. 

Nog een voordeel, het is ook heel makkelijk te maken. Kan eigenlijk niet fout gaan... Genoeg redenen om deze watermeloencarpaccio met hangop en aardbei-muntsaus te gaan maken volgens mij. Aan de slag dus! 

Ingrediënten voor 6 personen

2 kleine watermeloenen
1 liter magere yoghurt
250 gr diepvries aardbeien
1 el honing
2 el verse munt (+ extra om eroverheen te strooien)
1 el limoensap
Eventueel wat poedersuiker

Zo maak je de watermeloencarpaccio

  1. Als eerste maak je de hangop, deze moet zo'n 8 uur uitlekken (hangen). Je kan deze ook de avond van te voren vast klaarzetten, zodat het de hele nacht kan uitlekken. Leg een vergiet in een ruime kom en leg daarin een kaasdoek of dunne theedoek. Giet de magere yoghurt erin en dek af met een stukje huishoudfolie. Vouw de punten van het doek eroverheen en zet tenminste 8 uur in de koelkast.
  2. Snij de munt fijn.
  3. Doe voor de aardbei-muntsaus de aardbeien, het limoensap, de honing en 2 el van de munt in een pannetje en warm op laag vuur op. Laat ongeveer een 20 minuten sudderen totdat de aardbeien goed zacht zijn. Proef even en voeg eventueel extra munt, honing of limoensap toe.
  4. Giet de saus in de blender en maal fijn. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  5. Snij de meloenen in dunne plakken. Ik ging uit van 3 plakken per persoon en hield ongeveer een kwart meloen over, maar dat licht er natuurlijk aan hoe dik je de plakken snijdt.
  6. Snij vervolgens van alle plakken de schil eraf. Het is makkelijker om dat pas te doen nadat je de plakken hebt gesneden, want anders is de meloen nogal glibberig.
  7. Verdeel de plakken over de borden. Schep er wat hangop op, giet er een beetje saus overheen en bestrooi met wat munt.

Eet smakelijk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Serveer de watermeloencarpaccio na een van deze zomerse hoofdgerechten: