Aardbei sushirol

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 06:45

Deze zoete sushirol maak je met dessertrijst en ziet er prachtig uit! Goed nieuws, want hij smaakt ook nog eens heerlijk :) Ik maakte hem als onderdeel van het Japanse menu, maar kan mij zo voorstellen dat het ook een leuke afsluiter is van bijvoorbeeld een sushi menu. Qua smaak past het eigenlijk overal wel bij, want rijstpap met aardbei, chocola en munt is natuurlijk altijd lekker!

Net als met normale sushi maak je een plak van de rijst waar je de vulling op legt. In dit geval zijn dat aardbeien, munt en pure chocola. Vervolgens rol je de hele boel op en snij je het in plakken. Eigenlijk heel simpel dus. Alhoewel ik het strak oprollen altijd nog wel een beetje een gedoe vind. Maar met behulp van een sushimatje komt dat helemaal goed.

Ingrediënten voor 6 personen

200 gr dessertrijst
500 ml melk
200 ml water
75 gr gecondenseerde melk
1 vanillestokje
300 gr aardbeien
50 gr pure chocola
6 takjes munt

ReizenReizen

Zo maak je de aardbei sushirol

  1. Doe de melk, 60 gr van de gecondenseerde melk, het water en de rijst in een pan en zet het op laag vuur.
  2. Snij ondertussen het vanillestokje op en schraap het merg eruit. Roer het merg en het stokje door de rijst en laat deze in ongeveer 12 minuten gaar koken. Blijf erbij en roer regelmatig door om te voorkomen dat het aankookt.
  3. Laat de rijst daarna helemaal afkoelen. Snij ondertussen drie kwart van de aarbeien in blokjes en de rest in plakjes. Snij de munt fijn en hak ook de chocola fijn.
  4. Als de rijst afgekoeld is leg je een sushimatje klaar met daaroverheen een stuk huishoudfolie.
  5. Schep de helft van de rijst erop en spreid uit over het hele matje tot een plak.
  6. Leg de helft van de aardbeiblokjes en een derde van de munt en chocola op de rijst. Deze moeten op ongeveer een kwart van onderaf de plak in een streep over de hele breedte neergelegd worden.
  7. Vouw het voorste deel van rijstplak over de vulling heen en druk voorzichtig maar goed aan met behulp van het rijstmatje. Rol nu verder op en duw steeds aan, zodat het een strakke rol wordt.
  8. Herhaal met de rest van de rijst, aardbei blokjes en een derde van de chocola en munt. Leg de rollen in de koelkast tot je ze bijna gaat eten.
  9. Besmeer de bovenkant van de rollen met een beetje van de overgebleven rijst en leg aardbeiplakjes erop. Snij elke rol in 12 plakken en leg op bordjes.
  10. Bestrooi dan met de rest van de munt en chocola en besprenkel met het laatste beetje gecondenseerde melk.

Eet smakelijk!


Combineer de aardbei sushirol met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.