Met avocado kan je alle kanten op. Een ideaal ingrediënt dus om een heerlijk menu van te maken. Per persoon eet je met dit menu ongeveer anderhalve avocado. Echt goed voor de lijn zal het niet zijn, maar gelukkig zitten er in avocado's wel vooral gezonde vetten. En zo nu en dan moet het gewoon kunnen :)

We starten met een tartaartje van avocado en tomaat, afgetopt met buffelmozzarella. Een lekker fris, maar smaakvol begin van het menu. Daarna gaan we voor een avocadobowl met gerookte zalm en misodressing. De ster van dit gerecht is de avocadoroos, ziet er prachtig uit maar is stiekem eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

Als toetje maken we ijs; heerlijk romig avocado ijs met stukjes pure chocola. Het is handig als je hiervoor een ijsmachine kunt gebruiken, maar ook zonder kun je dit ijs gewoon maken.

KokenKoken

Ingrediënten voor 6 personen

Avocado-tomaten tartaar
3 avocado's
3 bollen buffelmozzarella
6 tomaten
1 bosje koriander
3 el limoensap
1 flinke teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Avocadobowl met miso dressing
3 avocado's
400 gr rijst
3 el mirin
1 granaatappel
450 gr gerookte zalm (plakken)
450 gr edamame boontjes
1 kleine komkommer
5 wortels
Miso dressing
75 gr misopasta
4,5 el lichte sojasaus
3 el rijsazijn
0,5 tl gemberpoeder
1,5 limoen
3 el sesamolie
Vers gemalen peper naar smaak

Avocado ijs met pure chocola
(13 à 14 bolletjes)
3 avocado's
150 gr suiker
125 ml slagroom
250 gr volle yoghurt
1,5 el limoensap
Snuf zout
80 gr pure chocola

Zo maak je het avocado menu

Avocado ijs

Begin met het avocado ijs. Een heerlijk romig ijs dat smaakt naar avocado, maar toch zoet is. En het heeft ook nog een prachtige groene avocado- kleur. Volgens mij vriend is het misschien wel het lekkerste ijs dat hij ooit op heeft. Zeker het proberen waard dus!

Je kan het avocado ijs met of zonder ijsmachine maken. Met machine heb je het eigenlijk zo gemaakt, de ijsmachine doet dan het 'zware' werk. Heb je geen ijsmachine, dan moet je het ijs ieder half uur even doorroeren. Kan prima als je toch thuis bent, maar met is natuurlijk een stuk makkelijker.

Bekijk hier het recept van avocado ijs met pure chocola >>

Avocadobowl met miso dressing

Als tweede bereid je alvast de avocadobowl met misodressing voor. Het samenstellen van de bowl doe je pas als je gaat eten, maar je kan wel alvast de rijst maken, de groenten snijden, de granaatappelpitjes eruit halen, de zalm klaarzetten en de dressing maken. Dan hoef je alleen de avocadorozen nog te maken en alles mooi in een kom te leggen.

Lees hier het recept voor de avocadobowl met misodressing >>

Avocado-tomaat tartaartjes

Maak als laatste de avocado-tomaat tartaatjes, zodat je deze meteen kan serveren als ze klaar zijn. Je kan natuurlijk wel alles alvast snijden, zodat je snel klaar bent als je gasten er zijn. Ik gebruikte koriander als smaakmaker voor deze tartaartjes, maar als je er niet van houdt kun je ook peterselie gebruiken. Of kies voor verse munt, voor een lekker fris tartaartje.  

Lees hier hoe je de avocado-tomaat tartaatjes maakt >>

Eet smakelijk!


TIP: Hou je van avocado? Probeer dan ook eens deze avocado gerechten: 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.