De pub is een echt Engels fenomeen, ieder dorpje heeft wel een pub. Het is eigenlijk een soort sociaal centrum, waar je niet alleen een biertje of cider kan drinken, maar vaak ook heerlijk kan eten. En wat eet je daar dan? Nou, dat zijn niet de bitterballen en blokjes kaas die je hier in de kroeg krijgt, maar vaak echt goede maaltijden. En alle gerechten in dit menu smaken ook nog eens heerlijk met een lekker biertje erbij.

Het voorgerecht zijn crunchy drumsticks met een lekkere blauwe kaasdip. De sterke smaak van blauwe kaas gaat prima samen met het fruitige en bittere van een IPA. Hou je, net als ik niet van IPA's, dan is een blond biertje hier ook lekker bij. Mijn favoriet is de Brugse zot!

Het hoofdmenu is een Engelse klassieker, fish and chips. Een lekker fris biertje past hier perfect bij, zoals witbier. Ik zou gaan voor Duits witbier, ook wel hefeweizen genoemd. Dan het lekkerste toetje dat er is, sticky toffee pudding! Mijn absolute favoriet! Je kan hier natuurlijk een koffietje of theetje bij drinken, maar het is een veel beter idee om hier een lekkere pint Guinness bij te schenken.

Ingrediënten voor 4 personen

Crunchy drumsticks met blauwe kaasdip (IPA)
1 kilo drumsticks
2 el karnemelk
0,5 tl knoflookpoeder
0,5 tl pikante paprikapoeder
0,25 tl witte peper
0,5 tl zout
1 ei
125 ml karnemelk
200 gr bloem
1,5 tl paprikapoeder
Blauwe kaas dip
100 gr zachte blauwe kaas
200 gr zure room
60 gr mayonaise
2 el citroensap
1 teen knoflook
Klik hier om een tekst te typen.

Fish & Chips (Hefeweizen)
150 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
3 tl kerriepoeder
150 ml bier
4 kabeljouwfilets (150 gr per stuk)
Zonnebloemolie
Erwtenpuree
400 gr erwten
2 handjes verse munt
3 el zure room
1 blokje groentebouillon
500 ml water
Citroensap naar smaak
Chips
1 kilo aardappels
Snuf kerriepoeder
Augurken
4 snackkomkommers
60 ml azijn
3 el suiker
Snuf zout en chilivlokken

Sticky toffee pudding (Guinness)
100 gr ontpitte dadels
85 gr kokendheet water
0,5 tl vanille extract
1 ei
90 gr zelfrijzend bakmeel
0,5 tl baksoda
50 ml melk
45 gr boter
70 gr donkerbruine basterdsuiker
1 el stroop
Toffeesaus
115 ml slagroom
80 gr lichtbruine basterdsuiker
25 gr roomboter
1 el stroop
Klik hier om een tekst te typen.

DrankDrank

Zo maak je het pub menu

Crunchy drumsticks met blauwe kaasdip (IPA)

We beginnen dit menu gewoon met het voorgerecht,want  hoe eerder je de kipdrumsticks in de marinade legt, hoe lekkerder ze worden! De drumsticks worden lekker sappig en smaakvol dankzij de marinade van karnemelk, knoflook, paprika, peper en zout. Het knapperige korstje maak je heel makkelijk met bloem en paprikapoeder. Dan alleen nog even in de oven en je hebt heerlijke drumsticks. Die maak je nog lekkerder door ze te dippen in de blauwe kaasdip die je erbij serveert.

Lees hier hoe je de drumsticks met blauwe kaasdip maakt >>

Sticky toffee pudding

Als je de drumsticks in de marinade hebt gezet kan je aan de slag met het toetje. Deze sticky toffee pudding is lekker smeuïg en megazoet. Heb je eters die niet zo van zoet houden, voeg dan maar een klein beetje saus toe na het bakken en serveer de rest van de toffeesaus er dan los bij. Maar wat mij betreft giet je er na het bakken meteen lekker veel saus bij, zodat het er goed intrekt!

Bekijk hier het recept voor de sticky toffee pudding >>

Fish and Chips

Als laatste het hoofdgerecht, de fish and chips. Een heerlijk visje in een krokant korstje met daarbij homemade patatten en uiteraard erwtenpuree. In Engeland wordt er vaak azijn bij geserveerd. Ik ging voor zelfgemaakte augurken als zuurtje. Heel simpel om te maken en erg lekker bij de fish and chips.

Voor dit gerecht kan je de zure komkommers 's middags vast klaarmaken. En de patat kan je ook van te voren vast snijden en kruiden, zodat deze alleen nog in de oven hoeven.  Aangezien dat 35 duurt, is het handig om die er meteen in te zetten als de kipdrumsticks eruit komen. Anders zitten jullie straks wel heel lang te wachten op het hoofdgerecht.

Hier vind je het recept voor de Fish and Chips >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.