Avocadobowl met miso dressing

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 08:02

De ster van deze bowl is de mooie avocadoroos! Ik altijd maar denken dat het heel ingewikkeld te maken is, maar eigenlijk is het gewoon easy-peasy. En toch heeft het zo'n mooi effect op de presentatie van deze lekkere bowl. Toen ik toch bezig was, besloot ik van de zalm ook een soort roosjes te maken.

Aangezien avocado een redelijk neutrale smaak heeft kan je deze goed combineren met de opvallende smaak van miso. Let wel op dat de miso-dressing sterk van smaak is, dus giet er niet teveel overheen. Druppel er een beetje overheen en serveer de rest van de dressing er los bij. Zo kan iedereen lekker zelf bepalen hoeveel ze ervan willen gebruiken. Ik maakte deze bowl trouwens voor het avocado menu, een aanrader voor iedereen die van avocado houdt. Vooral het ijs is een aanrader!

Ingrediënten voor 6 personen

3 avocado's
400 gr rijst
3 el mirin
1 granaatappel
450 gr gerookte zalm (plakken)
450 gr edamame boontjes
1 kleine komkommer
5 wortels
Miso dressing
75 gr misopasta
4,5 el lichte sojasaus
3 el rijstazijn
0,5 tl gemberpoeder
Sap van 1,5 limoen
3 el sesamolie
Vers gemalen peper naar smaak

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Aan de slag met de avocadobowl met misodressing

 1. Doe de rijst samen met 725 ml water en een snuf zout in een pan en kook de rijst droog. Roer dan de mirin erdoor en laat met de deksel op de pan afkoelen.
 2. Maak de dressing door de misopasta los te roeren met de sojasaus. Als het een egale saus is roer je de rest van de ingrediënten erdoor. Proef even en voeg naar smaak nog extra van (een van de) ingrediënten toe.
 3. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en zet klaar in een bakje.
 4. Snij de komkommer en wortel in dunne slierten, of gebruik een spiraalsnijder. Doe in een bakje en meng alvast met een beetje misodressing.
 5. Snij de plakken zalm in repen en rol deze op, zodat ze ook er ook een beetje als roosjes uit komen te zien. Zet afgedekt weg tot je gaat eten.
 6. Schep de rijst in 6 kommen en verdeel de wortel, komkommer en edamameboontjes erover. Hou genoeg ruimte over voor de avocado en zalm.
 7. Snij de avocado's van boven naar beneden doormidden en verwijder voorzicht de pit en schil.
 8. Leg de avocado's op de snijkant en snij in hele dunne plakjes. Schuif die plakjes vervolgens voorzichtig uit elkaar. De plakjes moeten elkaar nog wel raken. Draai de vervolgens vanaf 1 kant naar binnen toe tot een cirkel. Leg met behulp van een dunne spatel op de rijst.
  Ik vond dit filmpje van AH heel handig als voorbeeld >>
 9. Als alle avocadorozen erop liggen kun je ook de zalm erop leggen. Besprenkel dan met een beetje misodressing en strooi de granaatappelpitjes erover heen.
 10. Serveer de rest van de dressing er los bij.

Eet smakelijk!

Serveer een van deze toetjes na de avocadobowl:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.