Dit voorgerechtje is licht, gezond en heel lekker! De combinatie van zalm en avocado is natuurlijk altijd goed. Met een beetje frisheid van citroen en augurk en het romige van mierikswortelmayonaise is het een heerlijk gerechtje, bijvoorbeeld voor het kerstmenu. En alsof er nog niet genoeg voordelen waren, je hebt het zo gemaakt. Alleen even alles snijden en door elkaar mixen...
Ingrediënten voor 6 tartaartjes
600 gr verse rauwe zalm
12 mini augurkjes
3 bosuien
3 rijpe avocado's
1,5 eetlepel olijfolie
Bosje dille
1 citroen
6 eetlepels mayonaise
4 theelepels mierikswortel uit een potje
Aan de slag
Zoals gezegd, dit is echt heel makkelijk om te maken:
1. Snij de zalm in blokjes van ongeveer een halve centimeter groot
2. Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij ook in blokjes van een halve centimeter
3. Snij de bosui in plakjes en de augurkjes fijn
4. Hou 6 takjes dille apart en snij de rest fijn
5. Meng alles door elkaar in een ruime schaal en rasp de schil van de citroen erboven
6. Roer de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout
7. Mix nu de mayonaise met de mierikswortel en het sap van een halve citroen
8. Leg een kookring van ca 9 cm op een bordje en schep 1/6 van het zalmmengsel erin. Druk goed aan en verwijder de ring. Herhaal met de rest van de zalmtartaar
9. Schep op ieder tartaartje wat mierikswortelmayonaise en leg de takjes dille erop
Eet smakelijk!