Deze vegetarische avocado-tomaat tartaatjes zijn een lekker licht en smaakvol voorgerechtje, bijvoorbeeld bij het avocado menu. Maar als lunch met een lekker broodje erbij zijn ze ook heerlijk!
Ik gebruikte koriander als smaakmaker voor deze tartaartjes, maar als je er niet van houdt kun je ook peterselie gebruiken. Of kies voor verse munt, voor een lekker fris tartaartje.
Ingrediënten voor 6 tartaartjes
3 avocado's
3 bollen buffelmozzarella
6 tomaten
1 bosje koriander
3 el limoensap
1 flinke teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout
Kookring van 8 cm
Zo maak je de avocado-tomaat tartaatjes
- Snij de koriander fijn.
- Snij de avocado's doormidden, verwijder de schil en pit en snij in blokjes. Meng met 3 eetlepels van de koriander en met versgemalen peper. Zet apart tot gebruik.
- Snij de tomaten in kwarten, verwijder het vruchtvlees en snij de rest in blokjes. Pers de knoflook uit en meng samen met 3 eetlepels koriander en een flinke snuf zout door de tomaten. Zet apart tot gebruik.
- Snij ook de mozzarella in blokjes en zet klaar in een bakje.
- Neem een kookring van 8 cm doorsnee en vul deze met een zesde van de avocado, een zesde van de tomaten en een zesde van de mozarella. Druk een beetje aan en verwijder dan voorzichtig de kookring. Herhaal voor de andere 6 tartaartjes.
- Bestrooi met de rest van de koriander en wat peper en druppel er nog wat olijfolie overheen.
- Serveer eventueel met wat brood.
Reactie plaatsen
Reacties