Bramensorbet

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 07:00

Als je verse bramen krijgt uit je moeders tuin moet je er natuurlijk wel wat lekkers van maken. Ik kreeg ze alweer 2 maanden geleden en maakte er toen dit heerlijke sorbetijs van. Dat serveerde ik bij dit lekkere Choco-bramendessert. Maar gewoon los of met nog wat verse bramen is dit echt een heerlijke sorbet die je vast vaker wilt eten. Ook alvast een goed idee voor bij het kerstdiner. 

Sorbetijs is eigenlijk echt megamakkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je hoeft ook echt geen masterchef te zijn! Het smaakt heerlijk fris, fruitig en zoet. De gelatine in het ijs zorgt ervoor dat smeuïger wordt en minder snel kristalliseert. Maar als je dat liever niet gebruikt, kan je het ook weglaten. 

Ingrediënten voor ca. 10 bolletjes

450 gr bramen
155 gr suiker
200 ml water
1 gelatineblaadje
Sap van een halve citroen
Paar blaadjes munt
IJsmachine

Zo maak je bramensorbet

  1. Week de gelatine in een bakje koud water.
  2. Doe de bramen in een blender en maal tot een puree. Druk vervolgens door een fijne zeef om de pitjes eruit te halen. Doe de bramenpuree daarna terug in de blender.
  3. Verwarm de suiker en het water samen in een pannetje. Blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost. Roer dan het blaadje gelatine erdoor.
  4. Voeg het suikerwater samen met het citroensap toe aan de blender met bramen en pureer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Zet dan de ijsmachine aan en als deze koud is giet je het bramenmengsel erin, laat tot een mooi zacht ijs draaien in ongeveer 50 minuten.
  6. In principe is je ijs nu klaar. Afhankelijk van je ijsmachine moet het misschien nog iets opstijven in de vriezer. Doe dat in een afsluitbare bak en leg een stukje huishoudfolie op het ijs om ijskristallen te voorkomen. Op deze manier kan je het ijs ook bewaren. 
  7. Je kan het ijs direct uit de vriezer opscheppen, want het blijft lekker zacht. Serveer met wat munt en verse bramen. 

Eet smakelijk!

Meer heerlijke ijsrecepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.