Dit is de beste begraafplaats die er is, namelijk gemaakt van chocola :) Een leuk gerecht voor jouw Halloween diner. De basis is een lekkere chocolademousse. Je maakt de grafstenen van speculooskoekjes en de grafjes zelf van een chocoladecrumble. Voeg die pas vlak voor het serveren toe, zo voorkom je dat de koekjes en crumble zacht worden.
Je kan trouwens ook eenpersoonsporties maken, maar ik vond deze versie met een hele begraafplaats wel leuk :)
Ingrediënten voor 6 porties
160 gr pure chocola
5 eieren
50 gr suiker
6 lotus speculooskoekjes
1 chocolade schrijfstift zwart
40 gr koude boter (in blokjes)
80 gr bloem
40 gr suiker
5 tot 10 gr cacao
Munt naar smaak
Zo maak je chocolade grafjes
- Smelt de chocola au-bain-marie en zet daarna het vuur uit.
- Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met de suiker.
- Roer de eidooiers 1 voor 1 door de gesmolten chocola.
- Spatel dan voorzichtig de eiwitten door de chocola.
- Schenk de mousse in 1 grote of 6 kleinere schaaltjes en laat tenminste een uur opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloem, cacao en suiker door elkaar. Wrijf daarna de blokjes boter er met je vingers doorheen tot een crumble.
- Verspreid de crumble over een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en bak in 15 tot minuten gaar en knapperig.
- Laat helemaal afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel tot gebruik.
- Schrijf vlak voor het opdienen met de chocoladestift 'RIP', kruizen of bv data op de koekjes en zet deze in de mousse. Leg voor ieder koekje een rechthoekig hoopje crumble.
- Bestrooi de mousse eventueel nog met wat munt, ik gebruikte gedroogde munt, zodat het er wat meer 'dor' uitziet. Leuk bij het thema, maar verse munt is wel mooier en lekkerder denk ik.
- Ook leuk: versier de mousse nog met deze spooktruffels.
Reactie plaatsen
Reacties