Kokos-rijstpudding met frambozen (vegan)

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 08:04

Hou je van kokos en hou je van rijstpudding? Dan is dit toetje de perfecte combinatie voor jou! Heerlijk romig en zoet, een heerlijke combi met de frambozen. En het is megamakkelijk om te maken, dus waar wacht je nog op! Haal snel de ingrediënten in huis, zodat je vanavond een heerlijk toetje hebt :)

Ik vind hem het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Maak hem dus niet te ver van te voren klaar, zodat je hem niet in de koelkast hoeft te bewaren. Ik heb de rijst van te voren gekookt en in de pan laten zitten tot we het toetje gingen eten. Toen pas heb ik het met de frambozen en de jam in glaasjes verdeeld, daardoor was het nog lekker warm. 

Ingrediënten voor 6 toetjes

200 gr dessertrijst
200 ml sojadrink
800 ml kokosmelk
4 el suiker
36 frambozen
12 el (vegan) frambozenjam

Zo maak je de kokos-rijstpudding met frambozen

  1. Doe de rijst, kokosmelk, sojadrink en suiker in een pan en kook de rijst, met de deksel op de pan in ongeveer 12 minuten gaar.
  2. Als de rijstpudding nog erg vochtig is, haal je de deksel de laatste 2 minuten van de pan, zodat het wat droger wordt.
  3. Dat was het eigenlijk :) Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de rijstpudding, de jam en de frambozen over 6 glaasjes te verdelen. Maak er wat moois van!

Eet smakelijk!

Hou je van kokos? Probeer dan eens het Kokos menu, waar ook deze kokos-rijstpudding bij hoort. 

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.