Spooktruffels

Gepubliceerd op 31 oktober 2022 om 07:00

Zien deze Halloweentruffels er niet schattig uit? Ondanks de boze gezichtjes :) Ze smaken ook nog eens heerlijk en zijn niet moeilijk om te maken. Je hebt er alleen wel even de tijd voor nodig, maar daar is een weekend rondom Halloween perfect voor, toch?

De truffels zijn gevuld met chocoladecrème en daarna in de witte chocolade gedoopt. Perfect dus voor iedere chocolade liefhebber!

Ingrediënten voor ca. 16 truffels

130 gr boter
130 gr poedersuiker
75 ml slagroom
3 el cacaopoeder
180 gr witte chocola
1 chocolade schrijfstift zwart

Spuitzak en glad mondje van 15 mm
Cocktailprikkers

Zo maak je de spooktruffels

  1. Doe de boter, poedersuiker en slagroom in de kom van je keukenmachine en mix tot een romig mengsel in ongeveer 10 minuten.
  2. Voeg dan, al mixend, lepel voor lepel het cacaopoeder toe en mix nog even goed door.
  3. Zet ondertussen een lage schaal klaar die in de vriezer past en leg er een vel bakpapier in (plak deze eventueel vast met een beetje boter, zodat hij beter blijft liggen als je de truffels erop spuit)
  4. Schep het roommengsel in de spuitzak en spuit ongeveer 16 hoopjes op de schaal die onderaan wat breder zijn dan bovenaan.
  5. Steek in iedere truffel een cocktailprikker en zet tenminste een uur in de vriezer.
  6. Smelt 150 gr van de de witte chocolade au-bain-marie (boven een pan met heet water). Als alles gesmolten is haal je de schaal van het vuur en roer je de rest van de chocola erdoor.
  7. Meet nu de temperatuur van de chocola, deze moet 29 graden zijn. Dan is hij perfect om te verwerken. Doop dan 1 voor 1 de truffels in de chocola met behulp van de cocktailprikker en draai voorzichtig een beetje rond, om overtollige chocola eraf te laten druppen. Zet terug op de bakplaat en in de koelkast tot de chocola goed hard is geworden.
  8. Teken dan met de chocoladestift gezichtjes op de truffels. Afhankelijk van het soort stift dat je gebruikt, kan het zijn dat je deze steeds na een paar truffels weer even op moet warmen onder de hete kraan.
  9. Laat de gezichtjes ook nog even uitharden en haal dan voorzichtig de cocktailprikkers eruit.
  10. Bewaar de truffels in de koelkast. Ze zijn zowel koud, direct uit de koelkast, als op kamertemperatuur erg lekker!

Eet smakelijk!


Meer Halloween recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.