Bijna Halloween, tijd dus voor een griezelig menu. En ja, dat is ook gewoon griezelig lekker ;) En je griezelt tijdens het eten gewoon mee, want je kan alles voorbereiden en staat dus bijna niet meer in de keuken tijdens het etentje.

Dit menu is leuk om met kinderen te eten, maar ook gewoon heel lekker voor volwassenen. Je start met gevulde paprika mummies. De paprika's zijn gevuld met een lekker kaasmengsel en omwikkeld met croissantdeeg. Dan het hoofdgerecht, een heerlijke pasta met pompoen en spruitjes. Het lijkt een beetje op Mac'n'Cheese. Met behulp van de spruitjes maak je een leuk Halloween-hoofd op de pasta.

Als laatste serveer je een heerlijke chocolademousse. Maar wel een met grafstenen en vers gegraven grafjes van chocoladecrumble. Je kan eenpersoonsporties maken, maar ik ging voor een hele 'begraafplaats' in een grotere schaal.

Ingrediënten voor 6 personen

Gevulde paprika mummies
3 puntpaprika's
4 tl Mexicaanse kruiden
120 gr verse cheddar
300 gr cream cheese
1 blik croissantdeeg (6 kleine croissantjes, 240 gr)
1 ei
12 snoepoogjes

Pompoenpasta met spruitjes
200 gr spruiten
150 gr spekreepjes
450 gr macaroni
600 gr flespompoen
115 gr verse cheddar
230 gr geraspte mozzarella
1 grote ui
2 tenen knoflook
600 gr tomatenblokjes
2 el gedroogde tijm

Chocolade grafjes
160 gr pure chocola
5 eieren
50 gr suiker
6 lotus speculooskoekjes
1 chocolade schrijfstift zwart
40 gr koude boter (in blokjes)
80 gr bloem
40 gr suiker
5 tot 10 gr cacao
Munt naar smaak

Zo maak je het Halloween menu

Chocolade grafjes
Begin met de chocolademousse, als die eenmaal in de koelkast staat hoef je er niks meer aan te doen. Je maakt de grafstenen van speculooskoekjes en de grafjes zelf van een chocoladecrumble. Dat doe je vlak voor het serveren, zo voorkom je dat de koekjes en crumble zacht worden.

Bekijk hier het recept voor chocoladegrafjes >>

Paprika mummies

Deze mummmies zien er superleuk uit en smaken ook nog eens heerlijk. Ze worden gevuld met roomkaas, cheddar en Mexicaanse kruiden, omwikkeld met croissantdeeg en versierd met snoepoogjes. Je kan de mummies helemaal bereiden, zodat je ze alleen nog even in de oven hoeft te bakken als jullie gaan eten. Die oogjes zou ik er trouwens niet bij opeten, smaakt een beetje gek erbij. Wil je eetbare oogjes? Gebruik dan plakjes olijf.

Hier vind je het recept voor de paprika mummies >>

Pompoenpasta met spruitjes

Als laatste maak je de pompoenpasta. Ook deze kan je helemaal voorbereiden zodat het alleen nog in de oven hoeft. De pasta is lekker kazig en een beetje zoet van de pompoen Dat combineert perfect met het bittere van de spuitjes.

Lees hier hoe je de pompoenpasta met spruitjes maakt >>

Eet smakelijk!


Ook leuk voor Halloween: spooktruffels!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.